Оптужница због докапитализације?

Због начина на који је већински власник бањалучког “Крајина-осигурања” Навин Агарвал докапитализовао ово осигуравајуће друштво, могло би да дође до подизања оптужнице против овог америчког бизнисмена индијског поријекла.

Република Српска 24.01.2017 | 20:11
Оптужница због докапитализације?
Од почетка куповине акција постојале су сумње у законитост докапитализације, јер је Агарвал за трансфер новца користио сервис који не провјерава поријекло новца којим је купљено “Крајина-осигурање”.

Седам милиона марака којима је докапитализовао "Крајина-осигурање", Агарвал је из Сједињеним Америчких Држава и Француске уплатио посредством Wестерн униона - свјетског лидера за трансфер новца.

Занимљиво је да Агарвал уплате није извршио путем девизног рачуна неке комерцијалне банке. Изабрао је Wестерн унион, систем познат по томе што није потребно имати отворен рачун у банци за подизање готовине нити доказивати њено поријекло.

Сумње оправдава и недавноо признање овог глобалног сервиса да је знао за бројне сумњиве трансакције из Сједињених Америчких Држава, одакле је Агарвал и уплатио милионске износе.

Wестерн унион је пристао да плати 586 милиона долара одштете и признао је да је као компанија игнорисао чињеницу да се њихов сервис користи за криминалне радње, првенствено за прање новца и преваре, наведено је у саопштењу Министарства правде Сједињених Америчких Држава.

Како нам је незванично потврђено, Полиција Републике Српске је већ завршила криминалистичку истрагу о околностима докапитализације "Крајина-осигурања, а предмет се тренутно налази у бањалучком Окружном тужилаштву.

Након што је истрага покренута, Навин Агарваље побјегао из Босне и Херцеговине. Радници су више пута упозоравали на сумњиве околности докапитализације "Крајина-осигурања" и позивали надлежне органе да реагују.

Све гласнији су и наводи да Агарвал покушава да што више обезвриједи капитал "Крајина-осигурања", како би његову имовину по што нижој цијени купио неко од домаћих тајкуна.

Сва питања би се ускоро могла открити на суду, уколико правосудни органи буду у стању да ријеше ове криминалне активности, које су очигледно достигле међународне размјере.

(БН телевизија)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

У задњих неколико дана

24.01.2017 19:17

Па пошто је агенција за осигурање промијенила одлуку задњих годину дана зар није индијац довео агенцију Бонд да прогони раднике

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре последње....

25.01.2017 05:31

Довешће он уличаре наоружане само док му Славен да сагласност за неку протуву од директора а за поклон ће добити бар један тех.преглед Крајине,Славене да те нема требало би те измислити,а Лепиру ће бити обећан кеш али га неће добити.

Name

СРБАЦ

24.01.2017 19:21

Лепир је трговац а није тужилац ,тако да од оптужнице нема ништа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

азорс

25.01.2017 05:26

Овакве ствари се само код нас могу десити,сви надлежни све знају,и та агенција опет фирму враћа индијцу.Тако је Зоки наредио,и тај Лепир ће сада рећи да нема елемената за подизање оптужнице како би опрао потез агенције.Наши су већи злочинци од тих страних лопова.У овом случају индијац,агенција,судови и тужилаштва раде за Зокија.А Лепир је гори од оног Смаила из Требиња.А овим потезом агенције који би требали да раде у корист осиг.друштава који им зарађују огронме плате,треба вас одмах затворити.АЗОРС ЈЕ УТВРДИО КРИМИНАЛНЕ РАДЊЕ,УВЕО ВАНРЕДНУ УПРАВУ И НАКОН ШЕСТ МЈЕСЕЦИ ЈЕ ВРАЋА У РУКЕ КРИМИНАЛЦА.Зоки је главни,Зоки тако хоће,Зоки је старији и важнији од закона.А Славен је сам себе попљуво.А овај биједан народ пљује ко и како хоће.Те смо изабрали и нека нас пљују.

ОДГОВОРИТЕ