Optužnica zbog dokapitalizacije?

Zbog načina na koji je većinski vlasnik banjalučkog “Krajina-osiguranja” Navin Agarval dokapitalizovao ovo osiguravajuće društvo, moglo bi da dođe do podizanja optužnice protiv ovog američkog biznismena indijskog porijekla.

Republika Srpska 24.01.2017 | 20:11
Optužnica zbog dokapitalizacije?
Od početka kupovine akcija postojale su sumnje u zakonitost dokapitalizacije, jer je Agarval za transfer novca koristio servis koji ne provjerava porijeklo novca kojim je kupljeno “Krajina-osiguranje”.

Sedam miliona maraka kojima je dokapitalizovao "Krajina-osiguranje", Agarval je iz Sjedinjenim Američkih Država i Francuske uplatio posredstvom Western uniona - svjetskog lidera za transfer novca.

Zanimljivo je da Agarval uplate nije izvršio putem deviznog računa neke komercijalne banke. Izabrao je Western union, sistem poznat po tome što nije potrebno imati otvoren račun u banci za podizanje gotovine niti dokazivati njeno porijeklo.

Sumnje opravdava i nedavnoo priznanje ovog globalnog servisa da je znao za brojne sumnjive transakcije iz Sjedinjenih Američkih Država, odakle je Agarval i uplatio milionske iznose.

Western union je pristao da plati 586 miliona dolara odštete i priznao je da je kao kompanija ignorisao činjenicu da se njihov servis koristi za kriminalne radnje, prvenstveno za pranje novca i prevare, navedeno je u saopštenju Ministarstva pravde Sjedinjenih Američkih Država.

Kako nam je nezvanično potvrđeno, Policija Republike Srpske je već završila kriminalističku istragu o okolnostima dokapitalizacije "Krajina-osiguranja, a predmet se trenutno nalazi u banjalučkom Okružnom tužilaštvu.

Nakon što je istraga pokrenuta, Navin Agarvalje pobjegao iz Bosne i Hercegovine. Radnici su više puta upozoravali na sumnjive okolnosti dokapitalizacije "Krajina-osiguranja" i pozivali nadležne organe da reaguju.

Sve glasniji su i navodi da Agarval pokušava da što više obezvrijedi kapital "Krajina-osiguranja", kako bi njegovu imovinu po što nižoj cijeni kupio neko od domaćih tajkuna.

Sva pitanja bi se uskoro mogla otkriti na sudu, ukoliko pravosudni organi budu u stanju da riješe ove kriminalne aktivnosti, koje su očigledno dostigle međunarodne razmjere.

(BN televizija)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

U zadnjih nekoliko dana

24.01.2017 20:17

Pa pošto je agencija za osiguranje promijenila odluku zadnjih godinu dana zar nije indijac doveo agenciju Bond da progoni radnike

ODGOVORITE
Name

re poslednje....

25.01.2017 06:31

Dovešće on uličare naoružane samo dok mu Slaven da saglasnost za neku protuvu od direktora a za poklon će dobiti bar jedan teh.pregled Krajine,Slavene da te nema trebalo bi te izmisliti,a Lepiru će biti obećan keš ali ga neće dobiti.

Name

SRBAC

24.01.2017 20:21

Lepir je trgovac a nije tužilac ,tako da od optužnice nema ništa...

ODGOVORITE
Name

azors

25.01.2017 06:26

Ovakve stvari se samo kod nas mogu desiti,svi nadležni sve znaju,i ta agencija opet firmu vraća indijcu.Tako je Zoki naredio,i taj Lepir će sada reći da nema elemenata za podizanje optužnice kako bi oprao potez agencije.Naši su veći zločinci od tih stranih lopova.U ovom slučaju indijac,agencija,sudovi i tužilaštva rade za Zokija.A Lepir je gori od onog Smaila iz Trebinja.A ovim potezom agencije koji bi trebali da rade u korist osig.društava koji im zarađuju ogronme plate,treba vas odmah zatvoriti.AZORS JE UTVRDIO KRIMINALNE RADNJE,UVEO VANREDNU UPRAVU I NAKON ŠEST MJESECI JE VRAĆA U RUKE KRIMINALCA.Zoki je glavni,Zoki tako hoće,Zoki je stariji i važniji od zakona.A Slaven je sam sebe popljuvo.A ovaj bijedan narod pljuje ko i kako hoće.Te smo izabrali i neka nas pljuju.

ODGOVORITE