Сви незадовољни са 16 милиона КМ

Нови Акциони план - стара прича.

Република Српска 24.01.2017 | 19:32
Сви незадовољни са 16 милиона КМ
Економско-социјални савјет расправљао је о новом Владином Акционом плану запошљавања.

Акциони план запошљавања предвиђа 16 милиона за ново запошљавање у овој години. Послодавци нису у потпуности задовољни предложеним. Имају своје приједлоге.

Синдикат упозорава да Влада поново сав финансијски терет за ново запошљавање пребацује на Завод за запошљавање. Слажу се и послодавци. Предвиђено је да Завод ново запошљавање финансира са десет милиона, а Влада остатак. Тако испада да ново запошљавање не финансира Влада, већ радници преко Завода.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић хвали акциони план. На опаску да се иста прича са најавама новог масовног запошљавања у Српској понавља годинама, министар Савановић нема примједбу, али тврди да је то дугачак процес. Увјерава и да је Влада за веће плате.

Ни послодавци ни Синдикат нису претјерано увјерени у податке о повећању броја запослених у претходном периоду. Траже да своје податке да Пореска управа, која тачно зна који број одјављених са бироа је заиста и добило посао.



(БН телевизија)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ре

24.01.2017 19:10

Какав акциони план какво запосљавање то је само масинерија за згртање лове и богацење појединаца..ко да то прихвати Миленко Савановиц и његов сеф кабинета који је купио диплому

ОДГОВОРИТЕ
Name

цобер

24.01.2017 19:34

Тражите од Доде давам пребаци који милиончич он има буџет 11.5 мил.само за себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Акциони план

24.01.2017 19:41

Најбоље да наса Влада донесе акциони план за истјеравање свих паметних из земље.Доктори су вец отисли.Сад це и остали.

ОДГОВОРИТЕ