Svi nezadovoljni sa 16 miliona KM

Novi Akcioni plan - stara priča.

Republika Srpska 24.01.2017 | 19:32
Svi nezadovoljni sa 16 miliona KM
Ekonomsko-socijalni savjet raspravljao je o novom Vladinom Akcionom planu zapošljavanja.

Akcioni plan zapošljavanja predviđa 16 miliona za novo zapošljavanje u ovoj godini. Poslodavci nisu u potpunosti zadovoljni predloženim. Imaju svoje prijedloge.

Sindikat upozorava da Vlada ponovo sav finansijski teret za novo zapošljavanje prebacuje na Zavod za zapošljavanje. Slažu se i poslodavci. Predviđeno je da Zavod novo zapošljavanje finansira sa deset miliona, a Vlada ostatak. Tako ispada da novo zapošljavanje ne finansira Vlada, već radnici preko Zavoda.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović hvali akcioni plan. Na opasku da se ista priča sa najavama novog masovnog zapošljavanja u Srpskoj ponavlja godinama, ministar Savanović nema primjedbu, ali tvrdi da je to dugačak proces. Uvjerava i da je Vlada za veće plate.

Ni poslodavci ni Sindikat nisu pretjerano uvjereni u podatke o povećanju broja zaposlenih u prethodnom periodu. Traže da svoje podatke da Poreska uprava, koja tačno zna koji broj odjavljenih sa biroa je zaista i dobilo posao.



(BN televizija)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Re

24.01.2017 19:10

Kakav akcioni plan kakvo zaposljavanje to je samo masinerija za zgrtanje love i bogacenje pojedinaca..ko da to prihvati Milenko Savanovic i njegov sef kabineta koji je kupio diplomu

ODGOVORITE
Name

cober

24.01.2017 19:34

Tražite od Dode davam prebaci koji miliončič on ima budžet 11.5 mil.samo za sebe.

ODGOVORITE
Name

Akcioni plan

24.01.2017 19:41

Najbolje da nasa Vlada donese akcioni plan za istjeravanje svih pametnih iz zemlje.Doktori su vec otisli.Sad ce i ostali.

ODGOVORITE