Анализа и најава - ЕЛ: Звездина омиљена ситуација - двије утакмице у три дана!

Црвено-бели три пута досад одиграли мечеве под идентичним околностима, уз одличан учинак.

Кошарка 24.01.2017 | 18:15
Анализа и најава - ЕЛ: Звездина омиљена ситуација - двије утакмице у три дана!
„Ми се баш ту и надамо добрим партијама, када играмо те две утакмице у два дана, јер спремни смо јако добро, сви смо физикалци, можемо доста да трчимо, притом, млађи смо од других екипа. Можемо на ту неку додатну енергију да пробамо да нападнемо те неке екипе, као што сада рецимо имамо Олимпијакос, па Реал одмах, као што смо рецимо имали Бамберг па Армани...“, тим речима је у великом интервјуу за МОЗЗАРТ Спорт најбољи играч Црвене звезде у овој сезони Марко Симоновић прокометарисао констатацију да српски шампион баш у ситуацијама када практично нема ни дан одмора делује најсвежије на терену.

Ово ће бити укупно четврти пут да се екипа Дејана Радоњића нађе у таквој ситуацији, а у претходна три наврата једном је имала максималан учинак, а два пута половичан. Тачније, поражана је само од грчких великана Панатинаикоса и Олимпијакоса, али је после утакмице у Пиреју савладан Реал Мадрид и званично започета историјска серија победа која траје већ пет узастопних евролигашких мечева.

Црвено-бели ће вечерас у Виторији против фаворизоване Басконије (21.30, ТВ Спортклуб 1) покушати да приреде нови подвиг у елитном такмичењу. Многи би евентуално славље српског шампиона против четвртопласиране екипе Евролиге назвали и сензацијом, али када један тим за месец дана сруши пет бивших првака Европе, онда ту више нема места сензацијама.

Али јесте сензационалан начин на који Звезда игра и то како подиже форму из утакмице у утакмицу. Учинак од 10 победа и осам пораза овај састав ставља у потпуно равноправну улогу са свим осталим претендентима за пласман у четвртфинале и омогућиће Београђанима да потпуно растерећени истрче на паркет Фернандо Буеса Арене, пред екипу која је ове сезоне показала изванредне могућности, али у претходна два меча Евролиге и благи пад форме.

Ипак, састав Сита Алонса је досадашњим учинком себи омогућио такав луксуз, али би евентуални нови кикс могао да озбиљно да угрози високе амбиције клуба из Виторије.

„Победе које смо забележили нам дају самопоуздање да наставимо да радимо и играмо као и до сада. Басконија већ другу сезону заредом игра изванредно, играли су Ф4 прошле сезоне и ове године забележили много победа. Пласман на табели показује о каквој екипи се ради. Надиграли су нас у Београду, али то је давна прошлост, ово је нова утакмица“, рекао је искусни Милко Бјелица уочи вечерашње утакмице.

Басконија је једини тим који ове сезоне у Београду није дозволио Звезди практично ни да се понада тријумфу, па у гостујућем тиму има довољно мотива за реванш, на терену где је ове сезоне славио само Олимпијакос. Екипи из Виторији ће меч са црвено-белима бити јубиларни 500. у Европи.

„Црвена звезда је у овом тренутку у најбољој форми у Еврилиги. То је аутоматизован, физички врло снажан тим, који игра одличну одбрану. Ми смо након тешког пораза од Олимпијакоса (92:62) окренули страницу, свака утакмица је на највишем нивоу и не смемо да будемо фрустрирани“, рекао је Сито Алонсо.

Црвено-бели су у Виторију отишли без Немање Дангубића, док домаћин неће рачунати наШенгелију. Басконија је у претхонда два меча на свом терену убацила 203 поена, од чега 101 против Макабија, а 102 против Уникса, али ће овога пута имати посла са најбољом одбраном Евролиге.

Звездине утакмице са даном паузе у лигашком делу Евролиге:

26. окотбар: Барселона (Д) 76:65
28. октобар: Панатинаикос (Г) 59:70

15. новембар: Бамберг (Г) 79:78
17. новембар: Армани (Д) 83:70

20. децембар: Олимпијакос (Г) 65:73          
22. децембар: Реал Мадрид (Д) 82:70

24. јануар: Басконија (Г)
26. јануар: Панатинаикос (Д)

22. март: Олимпијакос (Д)
24. март: Барселона (Г)

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар