Analiza i najava - EL: Zvezdina omiljena situacija - dvije utakmice u tri dana!

Crveno-beli tri puta dosad odigrali mečeve pod identičnim okolnostima, uz odličan učinak.

Košarka 24.01.2017 | 18:15
Analiza i najava - EL: Zvezdina omiljena situacija - dvije utakmice u tri dana!
„Mi se baš tu i nadamo dobrim partijama, kada igramo te dve utakmice u dva dana, jer spremni smo jako dobro, svi smo fizikalci, možemo dosta da trčimo, pritom, mlađi smo od drugih ekipa. Možemo na tu neku dodatnu energiju da probamo da napadnemo te neke ekipe, kao što sada recimo imamo Olimpijakos, pa Real odmah, kao što smo recimo imali Bamberg pa Armani...“, tim rečima je u velikom intervjuu za MOZZART Sport najbolji igrač Crvene zvezde u ovoj sezoni Marko Simonović prokometarisao konstataciju da srpski šampion baš u situacijama kada praktično nema ni dan odmora deluje najsvežije na terenu.

Ovo će biti ukupno četvrti put da se ekipa Dejana Radonjića nađe u takvoj situaciji, a u prethodna tri navrata jednom je imala maksimalan učinak, a dva puta polovičan. Tačnije, poražana je samo od grčkih velikana Panatinaikosa i Olimpijakosa, ali je posle utakmice u Pireju savladan Real Madrid i zvanično započeta istorijska serija pobeda koja traje već pet uzastopnih evroligaških mečeva.

Crveno-beli će večeras u Vitoriji protiv favorizovane Baskonije (21.30, TV Sportklub 1) pokušati da prirede novi podvig u elitnom takmičenju. Mnogi bi eventualno slavlje srpskog šampiona protiv četvrtoplasirane ekipe Evrolige nazvali i senzacijom, ali kada jedan tim za mesec dana sruši pet bivših prvaka Evrope, onda tu više nema mesta senzacijama.

Ali jeste senzacionalan način na koji Zvezda igra i to kako podiže formu iz utakmice u utakmicu. Učinak od 10 pobeda i osam poraza ovaj sastav stavlja u potpuno ravnopravnu ulogu sa svim ostalim pretendentima za plasman u četvrtfinale i omogućiće Beograđanima da potpuno rasterećeni istrče na parket Fernando Buesa Arene, pred ekipu koja je ove sezone pokazala izvanredne mogućnosti, ali u prethodna dva meča Evrolige i blagi pad forme.

Ipak, sastav Sita Alonsa je dosadašnjim učinkom sebi omogućio takav luksuz, ali bi eventualni novi kiks mogao da ozbiljno da ugrozi visoke ambicije kluba iz Vitorije.

„Pobede koje smo zabeležili nam daju samopouzdanje da nastavimo da radimo i igramo kao i do sada. Baskonija već drugu sezonu zaredom igra izvanredno, igrali su F4 prošle sezone i ove godine zabeležili mnogo pobeda. Plasman na tabeli pokazuje o kakvoj ekipi se radi. Nadigrali su nas u Beogradu, ali to je davna prošlost, ovo je nova utakmica“, rekao je iskusni Milko Bjelica uoči večerašnje utakmice.

Baskonija je jedini tim koji ove sezone u Beogradu nije dozvolio Zvezdi praktično ni da se ponada trijumfu, pa u gostujućem timu ima dovoljno motiva za revanš, na terenu gde je ove sezone slavio samo Olimpijakos. Ekipi iz Vitoriji će meč sa crveno-belima biti jubilarni 500. u Evropi.

„Crvena zvezda je u ovom trenutku u najboljoj formi u Evriligi. To je automatizovan, fizički vrlo snažan tim, koji igra odličnu odbranu. Mi smo nakon teškog poraza od Olimpijakosa (92:62) okrenuli stranicu, svaka utakmica je na najvišem nivou i ne smemo da budemo frustrirani“, rekao je Sito Alonso.

Crveno-beli su u Vitoriju otišli bez Nemanje Dangubića, dok domaćin neće računati naŠengeliju. Baskonija je u prethonda dva meča na svom terenu ubacila 203 poena, od čega 101 protiv Makabija, a 102 protiv Uniksa, ali će ovoga puta imati posla sa najboljom odbranom Evrolige.

Zvezdine utakmice sa danom pauze u ligaškom delu Evrolige:

26. okotbar: Barselona (D) 76:65
28. oktobar: Panatinaikos (G) 59:70

15. novembar: Bamberg (G) 79:78
17. novembar: Armani (D) 83:70

20. decembar: Olimpijakos (G) 65:73          
22. decembar: Real Madrid (D) 82:70

24. januar: Baskonija (G)
26. januar: Panatinaikos (D)

22. mart: Olimpijakos (D)
24. mart: Barselona (G)

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar