АО - распоред, 10. Дан: Серена, Рафа и Милош у центру пажње...

На првом гренд слему сезоне вечерас од 01.00 на програму су преостали парови четврфинала сингла у обе конкуренције. Олга Даниловић након пораза у дублу наставља са борбама у појединачној конкуренцији за пролаз међу осам најбољих јуниорки.

Тенис 24.01.2017 | 21:50
АО - распоред, 10. Дан: Серена, Рафа и Милош у центру пажње...
Крај овогодишњег издања Аустралијан опена је све ближе. Пред нама је 10. од 14 такмичарских дана који нам доноси последње окршаје у четвртфиналу сингла. А то значи да ћемо добити и последње парове полуфинала.

Најинтересантињи обрачун дана је онај између Рафаела Надал и Милоша Раонића. Биће то тешка борба два велика аса. Једног оствареног, човека који је освојио практично све, али који се још не предаје него се након дугачке кризе, чини се враћа полако тамо где и припада. И овог другог, још заправо неоствареног, недовољно доказаног. Момка који се може похвалити само једним гренд слем финалом. А то је у односу на Рафиних 14 титула са највећих турнира једно велико НИШТА. Зато је и Шпанац фаворит за победу са квотом 1,65. Међутим, у последње време кршни Подгоричанин делује све импресивније и чини се да је коначно сазрео за највећа дотигнућа. А и победио је недавно Рафу у Бризбејну у три сета, те одиграти на њега никако није бесмислено. Међусобни скор је 6-2 за Шпанца.

Последњи четвртфинални пар мушког дела жреба на овогодишњем издању Отвореног првенства Аустралије чине млади лавови, Григор Димитров и Давид Гофан. Истина, нити један ни други нису у цвету младости, али су за владајуће тенисере ипак клинци. Нарочито ако се погледа шта све нису освојили. Између осталог и гренд слемове. Ово ће им бити тек други сусрет на АТП-у, а једини до сада, одигран пре две године добио је Бугарин. Димитров је доминирао и када су били млађи, те је сва три пута славио над незгодним Белгијанцем на челенџерима, што је један од разлога што је фаворит по нама. Победник иде на мегдан бољем из сусрета између Надала и Раонића. Други полуфинални пар је Роџер Федерер - Стен Вавринка.

Што се тиче женског дела жреба, 10. дана АО већ од 01.00 у среду ујутру на терен излазеКаролина Плишкова против искусне Мирјане Лучић Барони. Млада Чехиња је апсолутни фаворит и све се чини да ће ово бити крај бајковитог гренд слема Хрватице која је сасвим неочекивано стигла до осам најбољих. Плишкова тренутно води са 3:2, а победница оовг сусрета иде на бољу из меча између Серене Вилијамс и Џоане Конте које такође укрштају рекете 10. дана такмичења у Мелбурну.  Биће ово њихов први сусрет у који Американка улази као апсолутни фаворит. Други полуфинални пар је Коко Вандевеј - Венус Вилијамс.

ЧЕТВРТФИНАЛЕ СИНГЛА

МУШКАРЦИ

Стен Вавринка - Жо Вилфред Цонга 7:6 (2) 6:4 6:3
Миша Зверев - Роџер Федерер 6:1 7:5 6:2
Рафаел Надал - Милош Раонић
Григор Димитров - Давид Гофан

ЖЕНЕ

Венус Вилијамс - Анастасија Пављученкова 6:4 7:6 (3)
Коко Вандевеј - Гарбиње Мугуруза 6:4 6:0
Каролина Плишкова - Мирјана Лучић Барони
Серена Вилијамс - Џоана Конта

ОЛГА НАСТАВЉА У СИНГЛУ

Након што је синоћ заједно са партнерком из Украјине, Мартом Костјук изгубила у супер тај-брејку сусрета другог кола дубла од јапанско-тајландске комбинације Нагата-Накло резултатом 5:1, 4:6, 10:8, Олга Даниловић (5. носитељка) наставља са борбама на АО те ће 10. дана такмичења играти меч трећег кола сингла против Индонежанке Зел Десаји.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар