AO - raspored, 10. Dan: Serena, Rafa i Miloš u centru pažnje...

Na prvom grend slemu sezone večeras od 01.00 na programu su preostali parovi četvrfinala singla u obe konkurencije. Olga Danilović nakon poraza u dublu nastavlja sa borbama u pojedinačnoj konkurenciji za prolaz među osam najboljih juniorki.

Tenis 24.01.2017 | 21:50
AO - raspored, 10. Dan: Serena, Rafa i Miloš u centru pažnje...
Kraj ovogodišnjeg izdanja Australijan opena je sve bliže. Pred nama je 10. od 14 takmičarskih dana koji nam donosi poslednje okršaje u četvrtfinalu singla. A to znači da ćemo dobiti i poslednje parove polufinala.

Najinteresantinji obračun dana je onaj između Rafaela Nadal i Miloša Raonića. Biće to teška borba dva velika asa. Jednog ostvarenog, čoveka koji je osvojio praktično sve, ali koji se još ne predaje nego se nakon dugačke krize, čini se vraća polako tamo gde i pripada. I ovog drugog, još zapravo neostvarenog, nedovoljno dokazanog. Momka koji se može pohvaliti samo jednim grend slem finalom. A to je u odnosu na Rafinih 14 titula sa najvećih turnira jedno veliko NIŠTA. Zato je i Španac favorit za pobedu sa kvotom 1,65. Međutim, u poslednje vreme kršni Podgoričanin deluje sve impresivnije i čini se da je konačno sazreo za najveća dotignuća. A i pobedio je nedavno Rafu u Brizbejnu u tri seta, te odigrati na njega nikako nije besmisleno. Međusobni skor je 6-2 za Španca.

Poslednji četvrtfinalni par muškog dela žreba na ovogodišnjem izdanju Otvorenog prvenstva Australije čine mladi lavovi, Grigor Dimitrov i David Gofan. Istina, niti jedan ni drugi nisu u cvetu mladosti, ali su za vladajuće tenisere ipak klinci. Naročito ako se pogleda šta sve nisu osvojili. Između ostalog i grend slemove. Ovo će im biti tek drugi susret na ATP-u, a jedini do sada, odigran pre dve godine dobio je Bugarin. Dimitrov je dominirao i kada su bili mlađi, te je sva tri puta slavio nad nezgodnim Belgijancem na čelendžerima, što je jedan od razloga što je favorit po nama. Pobednik ide na megdan boljem iz susreta između Nadala i Raonića. Drugi polufinalni par je Rodžer Federer - Sten Vavrinka.

Što se tiče ženskog dela žreba, 10. dana AO već od 01.00 u sredu ujutru na teren izlazeKarolina Pliškova protiv iskusne Mirjane Lučić Baroni. Mlada Čehinja je apsolutni favorit i sve se čini da će ovo biti kraj bajkovitog grend slema Hrvatice koja je sasvim neočekivano stigla do osam najboljih. Pliškova trenutno vodi sa 3:2, a pobednica oovg susreta ide na bolju iz meča između Serene Vilijams i Džoane Konte koje takođe ukrštaju rekete 10. dana takmičenja u Melburnu.  Biće ovo njihov prvi susret u koji Amerikanka ulazi kao apsolutni favorit. Drugi polufinalni par je Koko Vandevej - Venus Vilijams.

ČETVRTFINALE SINGLA

MUŠKARCI

Sten Vavrinka - Žo Vilfred Conga 7:6 (2) 6:4 6:3
Miša Zverev - Rodžer Federer 6:1 7:5 6:2
Rafael Nadal - Miloš Raonić
Grigor Dimitrov - David Gofan

ŽENE

Venus Vilijams - Anastasija Pavljučenkova 6:4 7:6 (3)
Koko Vandevej - Garbinje Muguruza 6:4 6:0
Karolina Pliškova - Mirjana Lučić Baroni
Serena Vilijams - Džoana Konta

OLGA NASTAVLJA U SINGLU

Nakon što je sinoć zajedno sa partnerkom iz Ukrajine, Martom Kostjuk izgubila u super taj-brejku susreta drugog kola dubla od japansko-tajlandske kombinacije Nagata-Naklo rezultatom 5:1, 4:6, 10:8, Olga Danilović (5. nositeljka) nastavlja sa borbama na AO te će 10. dana takmičenja igrati meč trećeg kola singla protiv Indonežanke Zel Desaji.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar