Пепе као Ханибал Лектор, Реалове звијезде као крволочне хијене?!

Суд каже: Дозвољена сатира! Краљевски клуб изгубио процес против каталонске ТВ3...

Фудбал 02.02.2017 | 15:00
Пепе као Ханибал Лектор, Реалове звијезде као крволочне хијене?!
Где је граница између навијачког препуцавања и претеривања? И докле смеју медији да иду, макар и у хумористичким програмима? Врховни суд Шпаније померио је границу доста високо пошто је одбио жалбу Реала да му каталонска ТВ3 станица исплати чак 6.000.000 евра због тога што је 2013. године приказала Пепеа као Ханибала Лектора, социопату и серијског убицу из култног филма “Кад јагањци утихну”.

У истом прилогу ТВ3 станица приказује серију фаулова које фудбалери Реала чине док јуреЛионела Месија комбинујући их са снимцима Националне географије на којима хијене лове гнуа?!

"Хијене не даве своје жртве. Оне почињу да их једу док су још живе", пише на телопу.

Мадриђани су побеснели кад су видели и одмах покренули судски процесс захтевајући голему одштету. Међутим, уместо 6.000.000 евра на првој инстанце суд је наложио каталонској телевизији да Реалу исплати свега 20.000 евра. Суд је у пресуди снимке назвао “деградирајућим” и “малициозним” и истакао да је пређена граница слободе говора.

Међутим, процес се наставио и стигао до Врховног суда, а он је преиначио првобитну одлуку и једногласно одлучио у корист ТВ3 канала уз образложење да су овакве ствари дозвољене за такав тип спортског програма, јер упркос провокативној природи представљају само вид сатире. Обичан сарказам и ништа више. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: ТВ3

Коментари / 0

Оставите коментар