Pepe kao Hanibal Lektor, Realove zvijezde kao krvoločne hijene?!

Sud kaže: Dozvoljena satira! Kraljevski klub izgubio proces protiv katalonske TV3...

Fudbal 02.02.2017 | 15:00
Pepe kao Hanibal Lektor, Realove zvijezde kao krvoločne hijene?!
Gde je granica između navijačkog prepucavanja i preterivanja? I dokle smeju mediji da idu, makar i u humorističkim programima? Vrhovni sud Španije pomerio je granicu dosta visoko pošto je odbio žalbu Reala da mu katalonska TV3 stanica isplati čak 6.000.000 evra zbog toga što je 2013. godine prikazala Pepea kao Hanibala Lektora, sociopatu i serijskog ubicu iz kultnog filma “Kad jaganjci utihnu”.

U istom prilogu TV3 stanica prikazuje seriju faulova koje fudbaleri Reala čine dok jureLionela Mesija kombinujući ih sa snimcima Nacionalne geografije na kojima hijene love gnua?!

"Hijene ne dave svoje žrtve. One počinju da ih jedu dok su još žive", piše na telopu.

Madriđani su pobesneli kad su videli i odmah pokrenuli sudski process zahtevajući golemu odštetu. Međutim, umesto 6.000.000 evra na prvoj instance sud je naložio katalonskoj televiziji da Realu isplati svega 20.000 evra. Sud je u presudi snimke nazvao “degradirajućim” i “malicioznim” i istakao da je pređena granica slobode govora.

Međutim, proces se nastavio i stigao do Vrhovnog suda, a on je preinačio prvobitnu odluku i jednoglasno odlučio u korist TV3 kanala uz obrazloženje da su ovakve stvari dozvoljene za takav tip sportskog programa, jer uprkos provokativnoj prirodi predstavljaju samo vid satire. Običan sarkazam i ništa više. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: TV3

Komentari / 0

Ostavite komentar