Интервју - Ђорђе Јовановић: Сан ми је да дам гол Звезди и да одлучим дерби!

Будући "шпиц" Партизана Ђорђе Јовановић о данима на припремама, цимеру Вулићевићу, о сну да да гол Звезди у Љутице Богдана...

Фудбал 05.02.2017 | 00:00
Интервју - Ђорђе Јовановић: Сан ми је да дам гол Звезди и да одлучим дерби!
"Бомбардер", један је од епитета које Ђорђе Јовановић добија од познавалаца фудбала.

Овај момак, родом са Косова, поново је на припремама са првим тимом, за који дан ће прославити 18. рођендан, али каже да му је од пунолетства много битнији црно-бели дрес са бројем 99.

"Дај боже да га што чешће носим на терену, сваког викенда", каже Јовановић у разговору са новинарима.

Јовановић је родом из Лепосавића (сваког викенда до осмог разреда основне школе је долазио из Лепосавића да игра утакмице у млађим категоријама!) одакле је и један од најискуснијих играча Партизана - Мирослав Вулићевић.

Вулићевић је тражио да Јовановић буде цимер са њим у соби.

"Вуле стално потенцира причу како је продао Абубакара, Шкулетића, и каже да из његове собе праве добре трансфере. А он никако да оде. Он је ту увек", нашалио се млађани Јовановић, који је на 16 утакмица за омладинце Партизана постигао 22 гола!

Каже да Вулићевић "планира" и његов трансфер.

"Хоће и мене да прода, али не одмах. Надам се да ћу да играм што дуже у Партизану, две-три године и да навијачима донесем што више радости", каже Јовановић, који ће 15. фебруара напунити 18 година.

Јовановићу ово нису прве припреме са Првим тимом. Већ је био прошле године на Кипру, када је тренер био Иван Томић. Сада је поново заслужио позив Марка Николића.

"Све ово полако постаје саставни део мог живота и све је лакше. Трудим се да слушам старије што више, ако треба и однесем опрему, ја сам најмлађи и то је нормално, не пада ми тешко".

За разлику од прошле зиме када је "књига спала на два слова" у навалном реду - Валери Божинов и Душан Влаховић - Марко Николић сада на располагању има чак седморицу "шпицева".

Осим Ђорђа Јовановића, ту су и стартери Урош Ђурђевић и Ленадре Тавамба, потом Влаховић, Божинов и Сава Петров.

"Ма, ми се сви држимо заједно, супер су сви", додаје он.

Два сна је остварио - да дебитује за Партизан и да да гол. Све је то учинио у пријатељској утакмици против солунског ПАОК-а, октобра прошле године.

Али, највећи сан му је да...

"Да дајем голове, да ме навијачи заволе, да ми скандирају име и, наравно, највећи сан ми је да дам гол Звезди и то на њеном терену! Дерби је увек дерби, и у петлићима, кадетима... Увек носи посебну драж и увек има треме, небитно за које годиште, а ја се надам да ћу осетити и како то изгледа у првом тиму".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар