Intervju - Đorđe Jovanović: San mi je da dam gol Zvezdi i da odlučim derbi!

Budući "špic" Partizana Đorđe Jovanović o danima na pripremama, cimeru Vulićeviću, o snu da da gol Zvezdi u Ljutice Bogdana...

Fudbal 05.02.2017 | 00:00
Intervju - Đorđe Jovanović: San mi je da dam gol Zvezdi i da odlučim derbi!
"Bombarder", jedan je od epiteta koje Đorđe Jovanović dobija od poznavalaca fudbala.

Ovaj momak, rodom sa Kosova, ponovo je na pripremama sa prvim timom, za koji dan će proslaviti 18. rođendan, ali kaže da mu je od punoletstva mnogo bitniji crno-beli dres sa brojem 99.

"Daj bože da ga što češće nosim na terenu, svakog vikenda", kaže Jovanović u razgovoru sa novinarima.

Jovanović je rodom iz Leposavića (svakog vikenda do osmog razreda osnovne škole je dolazio iz Leposavića da igra utakmice u mlađim kategorijama!) odakle je i jedan od najiskusnijih igrača Partizana - Miroslav Vulićević.

Vulićević je tražio da Jovanović bude cimer sa njim u sobi.

"Vule stalno potencira priču kako je prodao Abubakara, Škuletića, i kaže da iz njegove sobe prave dobre transfere. A on nikako da ode. On je tu uvek", našalio se mlađani Jovanović, koji je na 16 utakmica za omladince Partizana postigao 22 gola!

Kaže da Vulićević "planira" i njegov transfer.

"Hoće i mene da proda, ali ne odmah. Nadam se da ću da igram što duže u Partizanu, dve-tri godine i da navijačima donesem što više radosti", kaže Jovanović, koji će 15. februara napuniti 18 godina.

Jovanoviću ovo nisu prve pripreme sa Prvim timom. Već je bio prošle godine na Kipru, kada je trener bio Ivan Tomić. Sada je ponovo zaslužio poziv Marka Nikolića.

"Sve ovo polako postaje sastavni deo mog života i sve je lakše. Trudim se da slušam starije što više, ako treba i odnesem opremu, ja sam najmlađi i to je normalno, ne pada mi teško".

Za razliku od prošle zime kada je "knjiga spala na dva slova" u navalnom redu - Valeri Božinov i Dušan Vlahović - Marko Nikolić sada na raspolaganju ima čak sedmoricu "špiceva".

Osim Đorđa Jovanovića, tu su i starteri Uroš Đurđević i Lenadre Tavamba, potom Vlahović, Božinov i Sava Petrov.

"Ma, mi se svi držimo zajedno, super su svi", dodaje on.

Dva sna je ostvario - da debituje za Partizan i da da gol. Sve je to učinio u prijateljskoj utakmici protiv solunskog PAOK-a, oktobra prošle godine.

Ali, najveći san mu je da...

"Da dajem golove, da me navijači zavole, da mi skandiraju ime i, naravno, najveći san mi je da dam gol Zvezdi i to na njenom terenu! Derbi je uvek derbi, i u petlićima, kadetima... Uvek nosi posebnu draž i uvek ima treme, nebitno za koje godište, a ja se nadam da ću osetiti i kako to izgleda u prvom timu".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar