Звездин навијач преминуо послије утакмице, његови органи спасили живот другог "Делије"!

Кошаркашка утакмица Црвене звезде, против првака Европе, московског ЦСКА, повезала је потпуно непознате навијаче. Једном је, нажалост, она била последња. Одлуком његове породице продужена су три живота.

Кошарка 27.01.2017 | 21:10
Звездин навијач преминуо послије утакмице, његови органи спасили живот другог "Делије"!
"Навијачу је на утакмици од превеликог узбуђења позлило, а касније се, нажалост, испоставило да је дошло до мождане смрти. Његова породица је донирала органе младићу који је такође те вечери био на утакмици. Лекари, анестезиолози, хирурзи, сви смо били актери тог догађаја. Једна заиста невероватна животна прича", рекла је Наташа Петровић из Ургентног центра за РТС.

Зорану Ашанину (45) је позлило током сусрета његовог омиљеног клуба са браниоцем титуле у Евролиги, а два дана касније је преминуо. Органи које је завештао - спасили су живот Душану Смиљкићу, који је добио нову јетру. Како истичу лекари, резултати су за сада охрабрујући. Овај ватрени навијач Црвене звезде, нада се лепој будућности управо у спортским водама.

"Размишљао сам о спортској академији, искрено. Желео бих да се захвалим родитељима донора, јер због њихове хуманости мени је омогућен здрав и бољи живот", рекао је Смиљкић за Радио-телевизију Србије.

Органи преминулог Ашанина су, поред другог присталице црвено-белих, спасили још два живота, али у Ургентном центру нису обелоданили више информација о тим трансплатацијама.

Извор: РТС

Коментари / 0

Оставите коментар