Zvezdin navijač preminuo poslije utakmice, njegovi organi spasili život drugog "Delije"!

Košarkaška utakmica Crvene zvezde, protiv prvaka Evrope, moskovskog CSKA, povezala je potpuno nepoznate navijače. Jednom je, nažalost, ona bila poslednja. Odlukom njegove porodice produžena su tri života.

Košarka 27.01.2017 | 21:10
Zvezdin navijač preminuo poslije utakmice, njegovi organi spasili život drugog "Delije"!
"Navijaču je na utakmici od prevelikog uzbuđenja pozlilo, a kasnije se, nažalost, ispostavilo da je došlo do moždane smrti. Njegova porodica je donirala organe mladiću koji je takođe te večeri bio na utakmici. Lekari, anesteziolozi, hirurzi, svi smo bili akteri tog događaja. Jedna zaista neverovatna životna priča", rekla je Nataša Petrović iz Urgentnog centra za RTS.

Zoranu Ašaninu (45) je pozlilo tokom susreta njegovog omiljenog kluba sa braniocem titule u Evroligi, a dva dana kasnije je preminuo. Organi koje je zaveštao - spasili su život Dušanu Smiljkiću, koji je dobio novu jetru. Kako ističu lekari, rezultati su za sada ohrabrujući. Ovaj vatreni navijač Crvene zvezde, nada se lepoj budućnosti upravo u sportskim vodama.

"Razmišljao sam o sportskoj akademiji, iskreno. Želeo bih da se zahvalim roditeljima donora, jer zbog njihove humanosti meni je omogućen zdrav i bolji život", rekao je Smiljkić za Radio-televiziju Srbije.

Organi preminulog Ašanina su, pored drugog pristalice crveno-belih, spasili još dva života, ali u Urgentnom centru nisu obelodanili više informacija o tim transplatacijama.

Izvor: RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar