АО: Полуфинале у Мелбурну за Венус послије 14 година!

Венус Вилијамс има 36 година, али јој то није сметало да освари пласман у полуфинале Аустралијан опена, прво од 2003. године. Коко "пуца" на високо, Венус као некада... Вандевеј на Аустралијан Опену стигла до првог полуфинала на гренд слемовима у каријери, где ће одмерити снаге са земљакињом, старијом сестром Вилијамс

Тенис 24.01.2017 | 09:15
АО: Полуфинале у Мелбурну за Венус послије 14 година!
Легендарна Американка у четвртфиналу је победила Анастасију Пављученкову са 6:4, 7:6(3).

Виђено је чак девет брејкова на мечу, а пет у првом сету. Венус је два пута јруила брејк минуса и у првом и у другом сету, али је у оба наврата успела да стигне и престигне ривалку и прошла је у полуфинале.

Венус, која је у каријери освојила седам гренд слем трофеја, у Мелбурну никада није подигла пехар.

Најбољи резултат остварила је 2003. када је поражена у финалу од сестре Серене, а пласман у полуфинале ове сезоне је највећи успех на првом гренд слему после тог.

Тридесетшестогодишња Венус и 11 година млађа Коко само су једном до сада одмериле снаге, прошле године на турниру у Риму, и славила је искуснија Вилијамс резултатом 6:4, 6:3.

Тамо је чека Коко Вандевеј која је у другом полуфиналу потпуно надиграла великог фаворита Гарбиње Мугурусу - 6:4, 6:0.

Друго четвртфинале одлучено је у првом сету, а Американка је у другом сету потпуно разбила противницу препустиви јој само 10 поена. Ово је прво Грен слем полуфинале за 26-годишњу Вандевеј.

Коко Вандевеј наставила је крупним корацима ка завршници Аустралијан Опена.

Након што је елиминисала прву играчицу света Ангелик Кербер, Американка је забележила још један тријум и стигла до првог полуфинала на гренд слему.

Вандевеј је убедљиво савладала седму тенисерку света, Габриње Мугурузу из Шпаније резултатом 2:0, по сетовима 6:4, 6:0.

"Била сам уствари превише нервозна. Трудила сам се да одиграм најбоље, да останем мирна и да држим ствари под контролом. У првом сету нисам искористила све брејк шансе, и она их је имала, али сам у другом била као теретни воз и Гарбиње није могла да ме заустави", изјавила је Вандевеј, 35. играчица са WТА листе, којој је претходно најбољи резултат у каријери било четвртфинале Вимблдона 2015. године.

Она ће у полуфиналу играти против земљакиње Венус Вилијамс, која је, такође, у два сета савладала Анастасију Пављученкову из Русије – 6:4, 7:6 (7:3).

За пласман у друго полуфинале Аус Опена бориће се победнице дуела Каролина Плишкова - Мирјана Лучић Барони, односно Џоана Конта - Серена Вилијамс.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар