AO: Polufinale u Melburnu za Venus poslije 14 godina!

Venus Vilijams ima 36 godina, ali joj to nije smetalo da osvari plasman u polufinale Australijan opena, prvo od 2003. godine. Koko "puca" na visoko, Venus kao nekada... Vandevej na Australijan Openu stigla do prvog polufinala na grend slemovima u karijeri, gde će odmeriti snage sa zemljakinjom, starijom sestrom Vilijams

Tenis 24.01.2017 | 09:15
AO: Polufinale u Melburnu za Venus poslije 14 godina!
Legendarna Amerikanka u četvrtfinalu je pobedila Anastasiju Pavljučenkovu sa 6:4, 7:6(3).

Viđeno je čak devet brejkova na meču, a pet u prvom setu. Venus je dva puta jruila brejk minusa i u prvom i u drugom setu, ali je u oba navrata uspela da stigne i prestigne rivalku i prošla je u polufinale.

Venus, koja je u karijeri osvojila sedam grend slem trofeja, u Melburnu nikada nije podigla pehar.

Najbolji rezultat ostvarila je 2003. kada je poražena u finalu od sestre Serene, a plasman u polufinale ove sezone je najveći uspeh na prvom grend slemu posle tog.

Tridesetšestogodišnja Venus i 11 godina mlađa Koko samo su jednom do sada odmerile snage, prošle godine na turniru u Rimu, i slavila je iskusnija Vilijams rezultatom 6:4, 6:3.

Tamo je čeka Koko Vandevej koja je u drugom polufinalu potpuno nadigrala velikog favorita Garbinje Mugurusu - 6:4, 6:0.

Drugo četvrtfinale odlučeno je u prvom setu, a Amerikanka je u drugom setu potpuno razbila protivnicu prepustivi joj samo 10 poena. Ovo je prvo Gren slem polufinale za 26-godišnju Vandevej.

Koko Vandevej nastavila je krupnim koracima ka završnici Australijan Opena.

Nakon što je eliminisala prvu igračicu sveta Angelik Kerber, Amerikanka je zabeležila još jedan trijum i stigla do prvog polufinala na grend slemu.

Vandevej je ubedljivo savladala sedmu teniserku sveta, Gabrinje Muguruzu iz Španije rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:0.

"Bila sam ustvari previše nervozna. Trudila sam se da odigram najbolje, da ostanem mirna i da držim stvari pod kontrolom. U prvom setu nisam iskoristila sve brejk šanse, i ona ih je imala, ali sam u drugom bila kao teretni voz i Garbinje nije mogla da me zaustavi", izjavila je Vandevej, 35. igračica sa WTA liste, kojoj je prethodno najbolji rezultat u karijeri bilo četvrtfinale Vimbldona 2015. godine.

Ona će u polufinalu igrati protiv zemljakinje Venus Vilijams, koja je, takođe, u dva seta savladala Anastasiju Pavljučenkovu iz Rusije – 6:4, 7:6 (7:3).

Za plasman u drugo polufinale Aus Opena boriće se pobednice duela Karolina Pliškova - Mirjana Lučić Baroni, odnosno Džoana Konta - Serena Vilijams.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar