Важно је устати! Колико се Ђоковић брзо враћао послије неочекиваних пораза?

Новаку Ђоковићу ово није први пут да је губио од тенисера од којих није смео, али се по правилу после оваквих пораза дизао и правио боље резултате. После сензационалне елиминације од Дениса Истомина, свет не може да верује на који се начин опростио од Аустралијан опена. Међутим, није први пут...

Тенис 25.01.2017 | 23:00
Важно је устати! Колико се Ђоковић брзо враћао послије неочекиваних пораза?
Не морамо да идемо далеко у прошлост да бисмо видели колико је Новак психолошки јак. Најсвежије ране су оне од Вимблдона 2016. Тада је Новак у 3. колу изгубио од Сема Кверија. Ненадано. Али одмах после тога је отишао на одмор и у јулу пред Олимпијске игре освојио Торонто.

На Играма јесте изгубио у првом колу, али био је повређен. После је стигао до финала УС Опена, у којем је изгубио од Вавринке. Иако није освојио Њујорк, ипак је стигао до краја.

Пре тога, 2014, баш на Аустралијан опену, били смо сведоци још једног изненађења када је Новак поражен од Стана Вавринке. Тада је у четвртфиналу Швајцарац играо као у трансу и савладао Ђоковића са 3:2. Истина, то Новак није смео да дозволи себи, али награде су после тога стигле у виду финала на Ролан Гаросу и победе у Вимблдону.

Заправо, од тог дуела је почела Ђоковићева ренесанса. Од тада, Новак је освојио шест гренд слем титула - Вимблдон исте године, Аустралијан опен, Вимблдон и УС Опен (2015) и Ози опен и Ролан Гарос (2016).

Последњи пут други тенисер света је изгубио у 3. рунди, 2009. на Ролан Гаросу. Тада је изгубио од Немца Филипа Колшрајбера. Ипак, и тада Новак, иако је имао само 22 године, није много чекао на успех на неком гренд слему. Одмах је те године играо полуфинале на УС Опену.

Дакле, на Новака овакве ситуације могу да делују само позитивно. И требало би тако да буде. Већ је стигао у Монте Карло, где ће уз помоћ породице покушати да преброди још једну кризу. Како сада ствари стоје, није нереално да дође да игра Дејвис куп у Нишу. То би било идеално, јер физички се није много потрошио, а уз Троциког, Зимоњића и младих снага Лајовића и Крајиновића, успеће да се рестартује и крене у нове победе.

Познато је већ колико позитивно утиче атмосфера у тиму на све наше играче, па би било сјајно да Новак допутује у Ниш и да се одатле поново вине у нове победе.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар