Važno je ustati! Koliko se Đoković brzo vraćao poslije neočekivanih poraza?

Novaku Đokoviću ovo nije prvi put da je gubio od tenisera od kojih nije smeo, ali se po pravilu posle ovakvih poraza dizao i pravio bolje rezultate. Posle senzacionalne eliminacije od Denisa Istomina, svet ne može da veruje na koji se način oprostio od Australijan opena. Međutim, nije prvi put...

Tenis 25.01.2017 | 23:00
Važno je ustati! Koliko se Đoković brzo vraćao poslije neočekivanih poraza?
Ne moramo da idemo daleko u prošlost da bismo videli koliko je Novak psihološki jak. Najsvežije rane su one od Vimbldona 2016. Tada je Novak u 3. kolu izgubio od Sema Kverija. Nenadano. Ali odmah posle toga je otišao na odmor i u julu pred Olimpijske igre osvojio Toronto.

Na Igrama jeste izgubio u prvom kolu, ali bio je povređen. Posle je stigao do finala US Opena, u kojem je izgubio od Vavrinke. Iako nije osvojio Njujork, ipak je stigao do kraja.

Pre toga, 2014, baš na Australijan openu, bili smo svedoci još jednog iznenađenja kada je Novak poražen od Stana Vavrinke. Tada je u četvrtfinalu Švajcarac igrao kao u transu i savladao Đokovića sa 3:2. Istina, to Novak nije smeo da dozvoli sebi, ali nagrade su posle toga stigle u vidu finala na Rolan Garosu i pobede u Vimbldonu.

Zapravo, od tog duela je počela Đokovićeva renesansa. Od tada, Novak je osvojio šest grend slem titula - Vimbldon iste godine, Australijan open, Vimbldon i US Open (2015) i Ozi open i Rolan Garos (2016).

Poslednji put drugi teniser sveta je izgubio u 3. rundi, 2009. na Rolan Garosu. Tada je izgubio od Nemca Filipa Kolšrajbera. Ipak, i tada Novak, iako je imao samo 22 godine, nije mnogo čekao na uspeh na nekom grend slemu. Odmah je te godine igrao polufinale na US Openu.

Dakle, na Novaka ovakve situacije mogu da deluju samo pozitivno. I trebalo bi tako da bude. Već je stigao u Monte Karlo, gde će uz pomoć porodice pokušati da prebrodi još jednu krizu. Kako sada stvari stoje, nije nerealno da dođe da igra Dejvis kup u Nišu. To bi bilo idealno, jer fizički se nije mnogo potrošio, a uz Trocikog, Zimonjića i mladih snaga Lajovića i Krajinovića, uspeće da se restartuje i krene u nove pobede.

Poznato je već koliko pozitivno utiče atmosfera u timu na sve naše igrače, pa bi bilo sjajno da Novak doputuje u Niš i da se odatle ponovo vine u nove pobede.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar