САД и Русија први пут заједно против "ИД"

Министарство одбране Русије је саопштило да су руски војни авиони у Сирији учествовали у заједничкој мисији са коалицијом на чијем челу су САД у нападу на положаје Исламске државе.

Свијет 23.01.2017 | 22:05
САД и Русија први пут заједно против "ИД"
Уколико ову тврдњу потврди званични Вашингтон, ова мисија представљаће прву координисану акцију Русија и коалиције на челу са САД против Исламске државе, преноси АП.
 
Агенција подсећа да је Русија предлагала такву сарадњу и у прошлости, али је администрација бившег америчког председника Барака Обаме то одбијала.

АП наводи да је нови председник САД позвао на заједничке напоре са Русијом у борби против Исламске државе.

Према наводима руског Министарства одбране, снаге те земље у Сирији су у недељу добиле координате положаја Исламске државе код града Ал Баба “од САД путем вруће линије успостављене са седиштем међународне коалиције. Данас су два руска војна авиона и два авиона коалиције на чијем челу су САД напали те мете, уништивши неколико складишта муниције и депоа са горивом, као и екстремисте и њихово наоружање.

АП подсећа да су руски и турски борбени авиони деловали заједно у истом подручју у суботу.

САД: Глупост

САД су назвале "глупошћу" тврдњу Русије да су њени авиони летели заједно са америчким у мисији с коалицијом на чијем челу је војска САД у борби против ИД.

Пуковник америчких ваздухопловних снага Џон Доријан, који је портпарол коалиције, одмах је "пропагандом" назвао руску тврдњу.

Портпарол Пентагона морнарички капетан Џеф Дејвис рекао је да САД обављају рутинске разговоре "за избегавање сукоба" који служе за изебгавање ненамерних ваздушних инцидената на пренатрпаном сиријском небу, преноси АП.

Извор: Агенције

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

гаврило принцип

23.01.2017 21:08

Бошњаци на апаратима, пропаде им ИСИЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сњака

23.01.2017 21:31

Елхамдулила бас си глуп

Name

За Гавру са Грмеча

23.01.2017 21:32

"Глупост је тврдња да смо заједно с Русијом напали Исламску државу" САД су назвале "глупошћу" тврдњу Русије да су њени авиони летјели заједно с америчким у заједничкој мисији с коалицијом на чијем челу је војска САД у борби против Исламске државе, пренио је данас АП. Пуковник америчких зракопловних снага Јохн Дориан, који је портпарол коалиције, одмах је "пропагандом" назвао руску тврдњу... Де ти Гавро обиђи стоку, види да ти није шаруља прешла код комшије

Name

За Гавру са Грмеча

23.01.2017 21:35

"Глупост је тврдња да смо заједно с Русијом напали Исламску државу" САД су назвале "глупошћу" тврдњу Русије да су њени авиони летјели заједно с америчким у заједничкој мисији. Пуковник америчких зракопловних снага Јохн Дориан, који је портпарол коалиције, одмах је "пропагандом" назвао руску тврдњу... Де ти Гавро обиђи стоку, види да ти није шаруља прешла код комшије.

Name

Елементарно незнање

23.01.2017 21:38

Није Гаврило са Грмеча него са Динаре

Name

Кики

24.01.2017 04:27

Руси поцели ко и Додик, да се увлаце Трампу на ауспух.

ОДГОВОРИТЕ