SAD i Rusija prvi put zajedno protiv "ID"

Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da su ruski vojni avioni u Siriji učestvovali u zajedničkoj misiji sa koalicijom na čijem čelu su SAD u napadu na položaje Islamske države.

Svijet 23.01.2017 | 22:05
SAD i Rusija prvi put zajedno protiv "ID"
Ukoliko ovu tvrdnju potvrdi zvanični Vašington, ova misija predstavljaće prvu koordinisanu akciju Rusija i koalicije na čelu sa SAD protiv Islamske države, prenosi AP.
 
Agencija podseća da je Rusija predlagala takvu saradnju i u prošlosti, ali je administracija bivšeg američkog predsednika Baraka Obame to odbijala.

AP navodi da je novi predsednik SAD pozvao na zajedničke napore sa Rusijom u borbi protiv Islamske države.

Prema navodima ruskog Ministarstva odbrane, snage te zemlje u Siriji su u nedelju dobile koordinate položaja Islamske države kod grada Al Baba “od SAD putem vruće linije uspostavljene sa sedištem međunarodne koalicije. Danas su dva ruska vojna aviona i dva aviona koalicije na čijem čelu su SAD napali te mete, uništivši nekoliko skladišta municije i depoa sa gorivom, kao i ekstremiste i njihovo naoružanje.

AP podseća da su ruski i turski borbeni avioni delovali zajedno u istom području u subotu.

SAD: Glupost

SAD su nazvale "glupošću" tvrdnju Rusije da su njeni avioni leteli zajedno sa američkim u misiji s koalicijom na čijem čelu je vojska SAD u borbi protiv ID.

Pukovnik američkih vazduhoplovnih snaga Džon Dorijan, koji je portparol koalicije, odmah je "propagandom" nazvao rusku tvrdnju.

Portparol Pentagona mornarički kapetan Džef Dejvis rekao je da SAD obavljaju rutinske razgovore "za izbegavanje sukoba" koji služe za izebgavanje nenamernih vazdušnih incidenata na prenatrpanom sirijskom nebu, prenosi AP.

Izvor: Agencije

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

gavrilo princip

23.01.2017 21:08

Bošnjaci na aparatima, propade im ISIL.

ODGOVORITE
Name

Snjaka

23.01.2017 21:31

Elhamdulila bas si glup

Name

Za Gavru sa Grmeča

23.01.2017 21:32

"Glupost je tvrdnja da smo zajedno s Rusijom napali Islamsku državu" SAD su nazvale "glupošću" tvrdnju Rusije da su njeni avioni letjeli zajedno s američkim u zajedničkoj misiji s koalicijom na čijem čelu je vojska SAD u borbi protiv Islamske države, prenio je danas AP. Pukovnik američkih zrakoplovnih snaga John Dorian, koji je portparol koalicije, odmah je "propagandom" nazvao rusku tvrdnju... De ti Gavro obiđi stoku, vidi da ti nije šarulja prešla kod komšije

Name

Za Gavru sa Grmeča

23.01.2017 21:35

"Glupost je tvrdnja da smo zajedno s Rusijom napali Islamsku državu" SAD su nazvale "glupošću" tvrdnju Rusije da su njeni avioni letjeli zajedno s američkim u zajedničkoj misiji. Pukovnik američkih zrakoplovnih snaga John Dorian, koji je portparol koalicije, odmah je "propagandom" nazvao rusku tvrdnju... De ti Gavro obiđi stoku, vidi da ti nije šarulja prešla kod komšije.

Name

Elementarno neznanje

23.01.2017 21:38

Nije Gavrilo sa Grmeča nego sa Dinare

Name

Kiki

24.01.2017 04:27

Rusi poceli ko i Dodik, da se uvlace Trampu na auspuh.

ODGOVORITE