Нови Златан у дресу Милионера и 900.000 евра на руке?!

Занимљивост око трансфера Александера Исака из АИК Солне...

Фудбал 25.01.2017 | 08:30
Нови Златан у дресу Милионера и 900.000 евра на руке?!
Први Швеђанин у историји Дортмунда који ће одиграти утакмицу у Бундеслиги!

Тако је данас званично представљен нови центарфор Борусије - Александер Исак. Одавно етикетиран као нови Златан Ибрахимовић! Био је виђен у Реалу, готово да је све било договорено, а онда се догодио велики заокрет, па је Исаков менаџер Влада Лемићдоговорио све са Дортмундом. И било је експресно. 

Дужина уговора голобрадог 17-годишњег стрелца није позната, већ је на званичном клупском сајту освануло да је потписана "вишегодишња сарадња".

Наравно, клуб није открио ни за коју цену је довео једног од најперспективнијих нападача данашњице и фудбалском Европом круже различите приче. 

Наиме, угледни шведски лист Афтонбладет први је јавио да су медицински прегледи обављени и да ће обештећење дојучерашњем Исаковом клубу, АИК Солни износити 10.000.000 евра. С друге стране, немачки медији баратају занимљивим бројкама. Ради се о суми од 9.000.000 евра, од чега десет одсто иде директно Исаку на руке. То значи да би ултраталентовани шведски нападач требало да инкасира 900.000 евра - инстант.

Али засад је то све у домену спекулација. Новац за куповину набављен је од продајеАдријана Рамоса Кинезима за близу 12.000.000 евра.

Било како - Жути зид добио је појачање врхунског потенцијала и сада је потребно даТомас Тухел и Дортмунд чудо претворе у нападача светске класе!

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар