Novi Zlatan u dresu Milionera i 900.000 evra na ruke?!

Zanimljivost oko transfera Aleksandera Isaka iz AIK Solne...

Fudbal 25.01.2017 | 08:30
Novi Zlatan u dresu Milionera i 900.000 evra na ruke?!
Prvi Šveđanin u istoriji Dortmunda koji će odigrati utakmicu u Bundesligi!

Tako je danas zvanično predstavljen novi centarfor Borusije - Aleksander Isak. Odavno etiketiran kao novi Zlatan Ibrahimović! Bio je viđen u Realu, gotovo da je sve bilo dogovoreno, a onda se dogodio veliki zaokret, pa je Isakov menadžer Vlada Lemićdogovorio sve sa Dortmundom. I bilo je ekspresno. 

Dužina ugovora golobradog 17-godišnjeg strelca nije poznata, već je na zvaničnom klupskom sajtu osvanulo da je potpisana "višegodišnja saradnja".

Naravno, klub nije otkrio ni za koju cenu je doveo jednog od najperspektivnijih napadača današnjice i fudbalskom Evropom kruže različite priče. 

Naime, ugledni švedski list Aftonbladet prvi je javio da su medicinski pregledi obavljeni i da će obeštećenje dojučerašnjem Isakovom klubu, AIK Solni iznositi 10.000.000 evra. S druge strane, nemački mediji barataju zanimljivim brojkama. Radi se o sumi od 9.000.000 evra, od čega deset odsto ide direktno Isaku na ruke. To znači da bi ultratalentovani švedski napadač trebalo da inkasira 900.000 evra - instant.

Ali zasad je to sve u domenu spekulacija. Novac za kupovinu nabavljen je od prodajeAdrijana Ramosa Kinezima za blizu 12.000.000 evra.

Bilo kako - Žuti zid dobio je pojačanje vrhunskog potencijala i sada je potrebno daTomas Tuhel i Dortmund čudo pretvore u napadača svetske klase!

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar