"Опредјељени смо за мир и стабилност"

Србија и БиХ су опредјељене за мир и стабилност у региону, за даље развијање економских односа као и заједнички развој инфраструктуре, поручили су данас премијер Србије Александар Вучићи председавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздићем.

Босна и Херцеговина 23.01.2017 | 12:37
"Опредјељени смо за мир и стабилност"
"Ако код некога постоји било каква бојазан од наставка некаквих политичких сукоба који би завршили на још лошији начин, у име Владе Србије кажем да ћемо дати све од себе да окренемо ту путању у супротном смијеру и да двије земље на најбољи начин сарађују", рекао је Вучић на заједничкој конференцији за новинаре послије разговора.

Он је истакао да Србија има добре односе са БиХ, да постоји добра робна размјена и да се сваке године биљежи увећање трговинске размене.

“Имамо раст и увоза и извоза . Ми смо тиме задовољни и сматрамо да можемо повећати трговинску размјену на преко двије милијарде”, нагласио је српски премијер.

Он је навео да су разговарали о доста конкретних и важних ствари – од сукцесије до питања разграничења између Србије и БиХ, гдје још постоје четири које нису договорене.

Разговарали смо и о путној и жељезничкој инфраструктури и оформиљен је Комитет за модернизацију пруге Београд – Сарајево, навео је Вучић додајући да је договорено формирање тима за одржавање и санацију 11 мостова на прелазима између БиХ и Србије.

Према његовим ријечима, тема разговора била је и међусобна подршка на европском путу.

(Агенције)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

стоп национализму

23.01.2017 11:50

Не бил бог дао да конацно овај напацени народ дихне мало

ОДГОВОРИТЕ
Name

Норс

23.01.2017 12:11

Двије владе се требају у интересу обје дрзаве сто цесце састајати

Name

Милан

23.01.2017 12:27

Потписујем..

Name

Кики

23.01.2017 12:33

Народи и немају проблеме, него их политицари увецавају како би имали о цему прицати. Сто прије заједницким снагама у ЕУ. Рат је глупост.

Name

Драган

23.01.2017 14:07

Народу проблеми и трошкови, њиховим фирмама послови и паре.

Name

Карадоз

23.01.2017 12:29

Као стални гост/домацин није се појавио Милорад, засто не јавља се вец пар дана?

ОДГОВОРИТЕ
Name

цујем вас све

23.01.2017 12:48

Видим лијепо сте опредијељени за европски пут , за прихватање свега сто вам трули запад наметне, супер.Само не казете сиротињи коју сте произвели кад це и плате им бити ко на западу,мислим да је тако постено. Кад се све прихвати са запада сва њихова роба сва њихова поглавља, немојте ми само реци да не могу бити и плате као код западњака.Јер кад цовјек нпр ради производ и у погону било који производ ради и висе него на западу,јер лицно радио сам и у Бих и Њемацкој.Зато Вуцко и Звиздицу подигните сатнице као на западу јер сте све њихове услове испунили,ред је сад да и народ буде исто тако плацен.Доста прице и лафине о помирењу и миру,мир је није рат,као сто казес Вуцицу окренимо се економији,да наравно али окренимо се и повецању плата.Једини услов да народ зиви боље је веца плата,прекините висе васу црну демагогију..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Човјек

23.01.2017 12:52

Напокон нешто нормално И да подсјетим рат је престао прије 20 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пресинг

23.01.2017 14:01

Конацно несто људски.Предлазем да на овом и другим порталима покусамо угусити националисте свих страна .Да престанемо велицати Цовица,Додика,Бакира и остале мајкице гењце љубице итд,јер нам они ј... интелигенцију у име и за рацун своје користи

Name

пирмо пирмо

23.01.2017 17:33

Дај јел ти то озбиљно???па гдје су моје златне кашике??????????Кад је подјела????????

Name

Ни грах није пошто је био..

23.01.2017 20:13

Ово што раде у БГ теже је од УС санкција. Све мимо њега. И њему у инат. Вучић као да је чекао да УС подигне рампу, па да му завуче.

ОДГОВОРИТЕ