"Opredjeljeni smo za mir i stabilnost"

Srbija i BiH su opredjeljene za mir i stabilnost u regionu, za dalje razvijanje ekonomskih odnosa kao i zajednički razvoj infrastrukture, poručili su danas premijer Srbije Aleksandar Vučići predsedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdićem.

Bosna i Hercegovina 23.01.2017 | 12:37
"Opredjeljeni smo za mir i stabilnost"
"Ako kod nekoga postoji bilo kakva bojazan od nastavka nekakvih političkih sukoba koji bi završili na još lošiji način, u ime Vlade Srbije kažem da ćemo dati sve od sebe da okrenemo tu putanju u suprotnom smijeru i da dvije zemlje na najbolji način sarađuju", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare poslije razgovora.

On je istakao da Srbija ima dobre odnose sa BiH, da postoji dobra robna razmjena i da se svake godine bilježi uvećanje trgovinske razmene.

“Imamo rast i uvoza i izvoza . Mi smo time zadovoljni i smatramo da možemo povećati trgovinsku razmjenu na preko dvije milijarde”, naglasio je srpski premijer.

On je naveo da su razgovarali o dosta konkretnih i važnih stvari – od sukcesije do pitanja razgraničenja između Srbije i BiH, gdje još postoje četiri koje nisu dogovorene.

Razgovarali smo i o putnoj i željezničkoj infrastrukturi i oformiljen je Komitet za modernizaciju pruge Beograd – Sarajevo, naveo je Vučić dodajući da je dogovoreno formiranje tima za održavanje i sanaciju 11 mostova na prelazima između BiH i Srbije.

Prema njegovim riječima, tema razgovora bila je i međusobna podrška na evropskom putu.

(Agencije)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

stop nacionalizmu

23.01.2017 11:50

Ne bil bog dao da konacno ovaj napaceni narod dihne malo

ODGOVORITE
Name

Nors

23.01.2017 12:11

Dvije vlade se trebaju u interesu obje drzave sto cesce sastajati

Name

Milan

23.01.2017 12:27

Potpisujem..

Name

Kiki

23.01.2017 12:33

Narodi i nemaju probleme, nego ih politicari uvecavaju kako bi imali o cemu pricati. Sto prije zajednickim snagama u EU. Rat je glupost.

Name

Dragan

23.01.2017 14:07

Narodu problemi i troškovi, njihovim firmama poslovi i pare.

Name

Karadoz

23.01.2017 12:29

Kao stalni gost/domacin nije se pojavio Milorad, zasto ne javlja se vec par dana?

ODGOVORITE
Name

cujem vas sve

23.01.2017 12:48

Vidim lijepo ste opredijeljeni za evropski put , za prihvatanje svega sto vam truli zapad nametne, super.Samo ne kazete sirotinji koju ste proizveli kad ce i plate im biti ko na zapadu,mislim da je tako posteno. Kad se sve prihvati sa zapada sva njihova roba sva njihova poglavlja, nemojte mi samo reci da ne mogu biti i plate kao kod zapadnjaka.Jer kad covjek npr radi proizvod i u pogonu bilo koji proizvod radi i vise nego na zapadu,jer licno radio sam i u Bih i Njemackoj.Zato Vucko i Zvizdicu podignite satnice kao na zapadu jer ste sve njihove uslove ispunili,red je sad da i narod bude isto tako placen.Dosta price i lafine o pomirenju i miru,mir je nije rat,kao sto kazes Vucicu okrenimo se ekonomiji,da naravno ali okrenimo se i povecanju plata.Jedini uslov da narod zivi bolje je veca plata,prekinite vise vasu crnu demagogiju..

ODGOVORITE
Name

Čovjek

23.01.2017 12:52

Napokon nešto normalno I da podsjetim rat je prestao prije 20 godina.

ODGOVORITE
Name

Presing

23.01.2017 14:01

Konacno nesto ljudski.Predlazem da na ovom i drugim portalima pokusamo ugusiti nacionaliste svih strana .Da prestanemo velicati Covica,Dodika,Bakira i ostale majkice genjce ljubice itd,jer nam oni j... inteligenciju u ime i za racun svoje koristi

Name

pirmo pirmo

23.01.2017 17:33

Daj jel ti to ozbiljno???pa gdje su moje zlatne kašike??????????Kad je podjela????????

Name

Ni grah nije pošto je bio..

23.01.2017 20:13

Ovo što rade u BG teže je od US sankcija. Sve mimo njega. I njemu u inat. Vučić kao da je čekao da US podigne rampu, pa da mu zavuče.

ODGOVORITE