АО: Гофан и Тим као Новак и Роџер, Димитров зауставио Истомина, Раонић прошао Агута!

Давид Гофан наставио је са блиставим издањима на Аустралијан опену победом против Доминика Тима у осмини финала. Бугарски тенисер Григор Димитров пласирао се у четвртфинале Аустралијан опена победом над Денисом Истомином са 2:6, 7:6, 6:2, 6:1. Канађанин Милош Раонић пласирао се у четвртфинале победом над Робертом Баутистом-Агутом са са 7:6, 6:3, 4:6, 6:1.

Тенис 23.01.2017 | 13:15
АО: Гофан и Тим као Новак и Роџер, Димитров зауставио Истомина, Раонић прошао Агута!
Сјајни Белгијанац одиграо је још један у низу мечева на високом нивоу и савладао је талентованог Аустријанца са 5:7, 7:6, 6:2, 6:2.

Дуел двојице изузетно талетнованих играча са различитим стиловима донео је неколико најбољих размена на турниру, а Гофан је други пут у каријери стигао до Грен слем четвртфинала, а први пут у Мелбурну.

Меч је неодољиво подсетио на окршаје Федерера и Ђоковића. Тим је играо агресивно, направио је брејк крајем шпрвог сета и деловало је да има контролу у другом, али се Гофан није предао.

Остао је Белгијанац миран, а нда је у тај-брејку одиграо неколико бриљантних удараца и стигао је до изједначења.

У преостала два сета Тим није могао да пуном снагом врши притисак на ривала, па је Гофан то искористио и на крају је рутински стигао до победе.

Сада ће свакако имати и прилику да дође до полуфинала пошто ће играти са Димитровим.

Бугарски тенисер Григор Димитров пласирао се у четвртфинале Аустралијан опена победом над Денисом Истомином са 2:6, 7:6, 6:2, 6:1.

Он ће се за полуфинале борити са Давидом Гофаном који је избацио Доминика Тима у четири сета.

Узбекистанац је боље почео меч и освојио први сет. У добром ритму наставио је и у другом, али није било брејка, па се отишло у тај брејк, који је Бугарин лако добио са 7:2, за 1-1.

Димитров је преузео контролу над мечом у трећем сету и раним брејком олакшао себи пут до преокрета, Истомин је више грешаио, а у неколико наврата је тражио и медицински тајм-аут.

Слична ситуација у четвртом сету, па је бугарски тенисер стигао до тријумфа после нешто мање од два и по сата игре за своје друго четвртфинале Аустралијан опена.

Канађанин Милош Раонић пласирао се у четвртфинале Аустралијан опена победом над Робертом Баутистом-Агутом са са 7:6, 6:3, 4:6, 6:1.

Трећи носилац на првом Гренд слему сезоне ће се за полуфинале борити са бољим из дуела Рафаел Надал – Гаел Монфис који је у току.

Раонићу је ово треће узастопно четвртфинале Аустралијан опена, а он је уједно и најбоље рангирани тенисер који је остао на такмичењу, после испадања Ендија Марија и Новака Ђоковића.

Канадском тенисеру је ово пета победа у исто толико сусрета са Агутом, који је четврти пут у послдњих пет година пропустио да се пласира у четвртфинале првог Гренд слема сезоне.

Раонић је имао чак 55 неизнуђених грешака, наспрам 23 колико је имао Агут, направио је и дупло више дуплих сервис грешака, али је имао и 75 винера, док је ривал имао 32.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар