AO: Gofan i Tim kao Novak i Rodžer, Dimitrov zaustavio Istomina, Raonić prošao Aguta!

David Gofan nastavio je sa blistavim izdanjima na Australijan openu pobedom protiv Dominika Tima u osmini finala. Bugarski teniser Grigor Dimitrov plasirao se u četvrtfinale Australijan opena pobedom nad Denisom Istominom sa 2:6, 7:6, 6:2, 6:1. Kanađanin Miloš Raonić plasirao se u četvrtfinale pobedom nad Robertom Bautistom-Agutom sa sa 7:6, 6:3, 4:6, 6:1.

Tenis 23.01.2017 | 13:15
AO: Gofan i Tim kao Novak i Rodžer, Dimitrov zaustavio Istomina, Raonić prošao Aguta!
Sjajni Belgijanac odigrao je još jedan u nizu mečeva na visokom nivou i savladao je talentovanog Austrijanca sa 5:7, 7:6, 6:2, 6:2.

Duel dvojice izuzetno taletnovanih igrača sa različitim stilovima doneo je nekoliko najboljih razmena na turniru, a Gofan je drugi put u karijeri stigao do Gren slem četvrtfinala, a prvi put u Melburnu.

Meč je neodoljivo podsetio na okršaje Federera i Đokovića. Tim je igrao agresivno, napravio je brejk krajem šprvog seta i delovalo je da ima kontrolu u drugom, ali se Gofan nije predao.

Ostao je Belgijanac miran, a nda je u taj-brejku odigrao nekoliko briljantnih udaraca i stigao je do izjednačenja.

U preostala dva seta Tim nije mogao da punom snagom vrši pritisak na rivala, pa je Gofan to iskoristio i na kraju je rutinski stigao do pobede.

Sada će svakako imati i priliku da dođe do polufinala pošto će igrati sa Dimitrovim.

Bugarski teniser Grigor Dimitrov plasirao se u četvrtfinale Australijan opena pobedom nad Denisom Istominom sa 2:6, 7:6, 6:2, 6:1.

On će se za polufinale boriti sa Davidom Gofanom koji je izbacio Dominika Tima u četiri seta.

Uzbekistanac je bolje počeo meč i osvojio prvi set. U dobrom ritmu nastavio je i u drugom, ali nije bilo brejka, pa se otišlo u taj brejk, koji je Bugarin lako dobio sa 7:2, za 1-1.

Dimitrov je preuzeo kontrolu nad mečom u trećem setu i ranim brejkom olakšao sebi put do preokreta, Istomin je više grešaio, a u nekoliko navrata je tražio i medicinski tajm-aut.

Slična situacija u četvrtom setu, pa je bugarski teniser stigao do trijumfa posle nešto manje od dva i po sata igre za svoje drugo četvrtfinale Australijan opena.

Kanađanin Miloš Raonić plasirao se u četvrtfinale Australijan opena pobedom nad Robertom Bautistom-Agutom sa sa 7:6, 6:3, 4:6, 6:1.

Treći nosilac na prvom Grend slemu sezone će se za polufinale boriti sa boljim iz duela Rafael Nadal – Gael Monfis koji je u toku.

Raoniću je ovo treće uzastopno četvrtfinale Australijan opena, a on je ujedno i najbolje rangirani teniser koji je ostao na takmičenju, posle ispadanja Endija Marija i Novaka Đokovića.

Kanadskom teniseru je ovo peta pobeda u isto toliko susreta sa Agutom, koji je četvrti put u posldnjih pet godina propustio da se plasira u četvrtfinale prvog Grend slema sezone.

Raonić je imao čak 55 neiznuđenih grešaka, naspram 23 koliko je imao Agut, napravio je i duplo više duplih servis grešaka, ali je imao i 75 vinera, dok je rival imao 32.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar