10 најбољих градова за уживање у карневалима

Ако волите забаве под маскама, погледајте листу дестинација које бисте могли да посетите.

Путовања 23.01.2017 | 11:14
10 најбољих градова за уживање у карневалима
Венеција

Карневал доноси славље у све италијанске градове, али је свакако најпознатији венецијански. Ако сте икад хтели да будете неко други, ово је право место за вас јер су маске заиста спектакуларне. Карневал почиње две суботе пре чисте среде и завршава се на велики четвртак. За то време можете да уживате у разним концертима и парадама које су бесплатне за посетиоце.

Порт оф Спејн

Главни град државе Тринидад и Тобаго чувен је по својим карневалима. Реч је о највећем догађају таквог типа на Карибима, током којег се често преплићу прославе "робова" с католичким обичајима. Локалци радосно плешу улицама, а овде ћете моћи да пробате и храну какве нема нигде на западној хемисфери.

Монтевидео

И пријестолница Уругваја има познату карневалску свечаност. Ако се овде затекнете крајем јануара или почетком фебруара, немојте да вас зачуди звук бубњева с градских улица. У случају да град посетите у неко друго време, знајте да се овде налази и Музеј карневала, па можете да завирите у њега.

Квебек

Квебек је за време карневала посебно уређен и окићен, а највише се славе зимски спортови. Град је пун клизалишта, ледених скулптура, али и разних шоу програма који укључују скијање, хокеј и псе који вуку санке. Све у свему, реч је о мало другачијем карневалу.

Њу Орлеанс

Овај град није познат само као колевка џеза, већ и као место где се одржава вероватно најбољи карневал после Рија и Венеције - Марди Грас. Овде су маске можда и најкреативније, а сваке године се за време карневала у град сле река туриста. Прикључите се паради и уживајте!

Санта Круз де Тенерифе

Овде је зима прилично топла, па ћете, док се забављате под маскама, уживати у сунчевим зрацима. Карневал је прилично екстравагантан, подсећа помало и на онај бразилски, а пријатна клима је само још један плус за посету овом догађају.

Мазатлан

Највећи карневал у Мексику и трећи највећи на свету одржава се у Мазатлану. Овај карневал заправо је мешавина свега и свачега - маријачија, фијесте, хришћанске традиције… Ватромети, параде и музика уживо овде су свакодневица, па посетите ово место ако сте љубитељ свега набројаног.

Базел

У родном граду Рожера Федерера карневал обично почиње недељу дана након што се заврше карневали широм света. Реч је о једином светском протестантском карневалу у којем учествује око 20 хиљада људи. Траје од фебруара до марта.

Рио де Жанеиро

Најпознатији и највећи карневал на свету одржава се сваке године у Рију де Жанеиру. Реч је о једном од најважнијих догађаја за бразилску културу, који почиње 40 дана пре Ускрса. На улице тада излази неколико милиона људи, плеше се самба, а забава траје у целом граду. Свакако једна од ствари коју би било добро ставити на "листу жеља".

Ријека

У карневалу у Ријеци учествују људи из целе Хрватске, али и посетиоци из иностранства. Врхунац је парада у центру града, а заштитни знак карневала су звончари.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ФаМ

23.01.2017 12:23

Мислим да је Келн једна од свјетских, карневалских престоница.

ОДГОВОРИТЕ