Зашто ти се никада више није јавио

Провела си се фантастично на првом изласку с њим - романтична атмосфера, смех и опуштено ћаскање. Једва чекаш да те поново позове, али... оне се не јавља. Зашто?

Свијет 23.01.2017 | 10:19
Зашто ти се никада више није јавио
Није најбитније коју хаљину си обукла и да ли су локне биле на месту. Битно је нешто сасвим друго када тражиш господина Правог.

Ево неколико најчешћих разлога због којих се они више никада не јављају.

Причаш, али не слушаш

Жене су често брбљивице које могу неколико пута дневно да се чују са својом мајком или другарицом и да сатима распредају о неким сасвим обичним стварима. Међутим, мушкарци најчешће не комуницирају тако.

Покушај са њим да водиш разговор у којем обоје учествујете подједнако. Ако си ухватила себе у дужем монологу застани и питај га да ти прича о себи, али га не прекидај после прве реченице: “Волиш да путујеш? И ја! Сада ћу ти испричати како сам се провела на последњем летовању”.

Ако му то кажеш много ћеш погрешити. Пусти га да прича - не само што је то пристојно, већ ће ти се указати прилика и да сазнаш нешто више о њему.

Кукаш и јадикујеш

Ако током вечери почнеш да причаш о свом бившем дечку са мржњом, или о шефу који неће да ти да слободан дан, или о томе како си у лошем односу са својом мајком, нећеш му бити уопште забавна.

Њега сада не занима то. Он жели с тобом да се смеје, забавља, релаксира… а не да решава твоје комплексе, фрустрације, конфликте…

Искрена си у изјавама

Нормално је да чак и на првом рандевуу помислиш какв би отац био младић који седи прекопута, али није нормално да му то и кажеш, осим ако нећеш да га отераш заувек.

Постоји једно неписано правило које се односи на проток енергије између мушкарца и жене: када једна страна делује агресивно, у било ком смислу, друга страна се повлачи.

То значи да не треба водити тешке разговоре, куповати у старту скупе поклоне, звати оног другог више пута дневно, засипати га мејловима и СМС порукама…

Чувај своје пројекције за себе све док не будеш сигурни да ће бити правилно протумачене и топло прихваћене.

Отвараш тешке теме

Ок, ти си интелектуалка коју смарају разговори о шопингу и новим ноћним клубовима, али први изалазак са човеком о којем готово ништа не знаш није прилика да расправљате о папи, УН, ЕУ…

"Пливај у базену, али не иди дубоко" - причај о филмовима, књигама, музици, изложбама, путивањима… постоји толико “лаганих” тема које су безбедне, занимљиве и довољне да искажеш своје широко образовање.

Не забављаш се већ га тестираш

Наравно да сте изашли заједно како бисте почели међусобно упознавање, али оно треба да буде спонтано, опуштено, пре свега забавно.

Питања попут: “Колико дуго је трајала твоја последња веза. Зашто си се развео? Да ли желиш децу? Како видиш себе за пет година”, су поптуно непримерена.

Он седи, исто као и ти, у ресторану, а не у “врућој столици” као на неком квизу. Он није под микроскопом или рендгеном, он је само мушкарац жељан забаве и љубави. Имај то на уму када кренеш на следећи састанак.

(Мондо.ба)
(Фото: Илустрација)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Хаха

24.01.2017 22:06

Ко це звати опет кад их има на тоне?

ОДГОВОРИТЕ