Zašto ti se nikada više nije javio

Provela si se fantastično na prvom izlasku s njim - romantična atmosfera, smeh i opušteno ćaskanje. Jedva čekaš da te ponovo pozove, ali... one se ne javlja. Zašto?

Svijet 23.01.2017 | 10:19
Zašto ti se nikada više nije javio
Nije najbitnije koju haljinu si obukla i da li su lokne bile na mestu. Bitno je nešto sasvim drugo kada tražiš gospodina Pravog.

Evo nekoliko najčešćih razloga zbog kojih se oni više nikada ne javljaju.

Pričaš, ali ne slušaš

Žene su često brbljivice koje mogu nekoliko puta dnevno da se čuju sa svojom majkom ili drugaricom i da satima raspredaju o nekim sasvim običnim stvarima. Međutim, muškarci najčešće ne komuniciraju tako.

Pokušaj sa njim da vodiš razgovor u kojem oboje učestvujete podjednako. Ako si uhvatila sebe u dužem monologu zastani i pitaj ga da ti priča o sebi, ali ga ne prekidaj posle prve rečenice: “Voliš da putuješ? I ja! Sada ću ti ispričati kako sam se provela na poslednjem letovanju”.

Ako mu to kažeš mnogo ćeš pogrešiti. Pusti ga da priča - ne samo što je to pristojno, već će ti se ukazati prilika i da saznaš nešto više o njemu.

Kukaš i jadikuješ

Ako tokom večeri počneš da pričaš o svom bivšem dečku sa mržnjom, ili o šefu koji neće da ti da slobodan dan, ili o tome kako si u lošem odnosu sa svojom majkom, nećeš mu biti uopšte zabavna.

Njega sada ne zanima to. On želi s tobom da se smeje, zabavlja, relaksira… a ne da rešava tvoje komplekse, frustracije, konflikte…

Iskrena si u izjavama

Normalno je da čak i na prvom randevuu pomisliš kakv bi otac bio mladić koji sedi prekoputa, ali nije normalno da mu to i kažeš, osim ako nećeš da ga oteraš zauvek.

Postoji jedno nepisano pravilo koje se odnosi na protok energije između muškarca i žene: kada jedna strana deluje agresivno, u bilo kom smislu, druga strana se povlači.

To znači da ne treba voditi teške razgovore, kupovati u startu skupe poklone, zvati onog drugog više puta dnevno, zasipati ga mejlovima i SMS porukama…

Čuvaj svoje projekcije za sebe sve dok ne budeš sigurni da će biti pravilno protumačene i toplo prihvaćene.

Otvaraš teške teme

Ok, ti si intelektualka koju smaraju razgovori o šopingu i novim noćnim klubovima, ali prvi izalazak sa čovekom o kojem gotovo ništa ne znaš nije prilika da raspravljate o papi, UN, EU…

"Plivaj u bazenu, ali ne idi duboko" - pričaj o filmovima, knjigama, muzici, izložbama, putivanjima… postoji toliko “laganih” tema koje su bezbedne, zanimljive i dovoljne da iskažeš svoje široko obrazovanje.

Ne zabavljaš se već ga testiraš

Naravno da ste izašli zajedno kako biste počeli međusobno upoznavanje, ali ono treba da bude spontano, opušteno, pre svega zabavno.

Pitanja poput: “Koliko dugo je trajala tvoja poslednja veza. Zašto si se razveo? Da li želiš decu? Kako vidiš sebe za pet godina”, su poptuno neprimerena.

On sedi, isto kao i ti, u restoranu, a ne u “vrućoj stolici” kao na nekom kvizu. On nije pod mikroskopom ili rendgenom, on je samo muškarac željan zabave i ljubavi. Imaj to na umu kada kreneš na sledeći sastanak.

(Mondo.ba)
(Foto: Ilustracija)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Haha

24.01.2017 23:06

Ko ce zvati opet kad ih ima na tone?

ODGOVORITE