Ланчана реакција: Стоук чека 14.000.000 за Кркића од Мидлзброа!

Лавови вагају - Кркић или Роудс? Све је почело доласком Саида Берахина у редове Потерса.

Фудбал 24.01.2017 | 12:00
Ланчана реакција: Стоук чека 14.000.000 за Кркића од Мидлзброа!
Седмицама уназад чекала се иницијална каписла која би покренула ланчану реакцију и изазвала да више клубова на Острву промени нападаче. Готово као домино ефекат. 

А тај моменат дошао је када је Стоук искеширао близу 14.000.000 евра (са бонусима ићи ће до 17.000.000 пр. а.) за Саида Берахина Вест Бромвич Албиону пре неколико дана. Потерси су добили дуго чекано појачање у срцу офанзивне линије, а долазак једног од најтраженијих голгетера у Енглеској отвориће врата другим потенцијалним трансферима. 

На првом месту - евентуални одлазак Бојана Кркића у Мидлзбро, или неки други клуб. Како Скај Спорт пише, управа Стоука сада је расположена да уђе у преговоре са Мидлзброом око продаје шпанског нападача српских корена, после неколико седмица упорног одбијања. Како се помиње, Лавови са Риверсајда чекају понуду од 14.000.000 евра за Кркића, чиме би се одмах покрио Берахинов трансфер из ВБА.

Жеља Марка Хјуза претходних дана јесте била да Кркић остане на Британији. Али, како сада Стоук у конкуренцији за центарфора има Питера Крауча, Мамеа Дијуфа (на Купу афричких нација), Саида Берахина и Вилфрида Бонија, односно Џонатана Волтерса и Џердана Шаћиријана десном и Марка Арнаутовића на левом боку, конкуренција на свим позицијама је практично испуњена. Уосталом, Стоук мора да надокнади новац уложен у долазак Берахина, како би избегао проблем са финансијским фер-плејом.

Док Стоук чека да се Мидлзброа, на Риверсајду вагају између Кркића и Џордана Роудса. Шкотски нападач с енглеским пасошем није задовољио критеријуме ове сезоне и на шест одиграних утакмица није био стрелац. Али, Мидлзбро га не пушта тако лако. Пре свега због тога што досад нису стизали позитивни сигнали од Стоука. Само данас Лавови су одбили две понуде за Роудса - по једну од Шефилд Венздеја и Астон Виле. Ниједна није била близу онога што Мидлзбро тражи, а то је 11.000.000 евра. 

И тек ако Мидлзбро буде добио адекватан чек, Стоук ће моћи да се нада заради. А то би могло да се отегне до краја прелазног рока. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар