Прва профи титула за Миомира Кецмановића!

Седамнаестогодишњи српски тенисер Миомир Кецмановић освојио је прву сениорску титулу у каријери.

Тенис 23.01.2017 | 08:45
Прва профи титула за Миомира Кецмановића!
Он је славио на фјучерсу у Санрајзу, на Флориди, победивши у финалу знатно искуснијег Кристијана Линдела из Шведске.

Кецмановић је Линдела добио у два сета, 6:2, 6:2. Победа у финалу била је девета Кецмановићева на турниру на Флориди, а од финала квалификација до финала побеђивао је старије играче, боље од њега по АТП листи.

После успеха у Санрајзу (наградни фонд 15.000 долара), Кецмановића, 801. на претходној АТП листи, чека напредак за око две стотине места.

Кецмановић је до првог профи турнира стигао нанизавши девет победа за редом на овом такмичењу, јер је у главни турнир ушао из квалификација у којима је одиграо четири меча и забележио исто толико победа.

У главном турниру Миомир је ломио једног по једног противника који су и знатно старији од њега и за 400 места боље рангирани. Последњи у низу, у борби за трофеј пао је 26 - годишњи Шведјанин Кристијан Линдел којег је наша млада звезда, најбољи јуниор света, савладао резултатом 6:2, 6:2 и тиме стигао до прве профи титуле у каријери када је сингл у питању.

Кецмановић је у 2016. одиграо финале сингла на турниру из фјучерс серије и освојио дубл трофеј на профи турниру истог ранга. Миомир је тренутно је на 801. месту АТП листе, тријумф на Флориди донеће му велики скок на профи листи.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар