Prva profi titula za Miomira Kecmanovića!

Sedamnaestogodišnji srpski teniser Miomir Kecmanović osvojio je prvu seniorsku titulu u karijeri.

Tenis 23.01.2017 | 08:45
Prva profi titula za Miomira Kecmanovića!
On je slavio na fjučersu u Sanrajzu, na Floridi, pobedivši u finalu znatno iskusnijeg Kristijana Lindela iz Švedske.

Kecmanović je Lindela dobio u dva seta, 6:2, 6:2. Pobeda u finalu bila je deveta Kecmanovićeva na turniru na Floridi, a od finala kvalifikacija do finala pobeđivao je starije igrače, bolje od njega po ATP listi.

Posle uspeha u Sanrajzu (nagradni fond 15.000 dolara), Kecmanovića, 801. na prethodnoj ATP listi, čeka napredak za oko dve stotine mesta.

Kecmanović je do prvog profi turnira stigao nanizavši devet pobeda za redom na ovom takmičenju, jer je u glavni turnir ušao iz kvalifikacija u kojima je odigrao četiri meča i zabeležio isto toliko pobeda.

U glavnom turniru Miomir je lomio jednog po jednog protivnika koji su i znatno stariji od njega i za 400 mesta bolje rangirani. Poslednji u nizu, u borbi za trofej pao je 26 - godišnji Švedjanin Kristijan Lindel kojeg je naša mlada zvezda, najbolji junior sveta, savladao rezultatom 6:2, 6:2 i time stigao do prve profi titule u karijeri kada je singl u pitanju.

Kecmanović je u 2016. odigrao finale singla na turniru iz fjučers serije i osvojio dubl trofej na profi turniru istog ranga. Miomir je trenutno je na 801. mestu ATP liste, trijumf na Floridi doneće mu veliki skok na profi listi.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar