Зенитове муке са штопером - кога довести од ове тројице?!

Ранокија најближи, Луческу хоће Шкртела, а Настасић је решење на дуже време! Али, српски штопер је и најскупља опција! Тренер клуба из Санкт Петербурга не верује да би Интеров дефанзивац могао да буде право решење...

Фудбал 24.01.2017 | 09:00
Зенитове муке са штопером - кога довести од ове тројице?!
Зенитове муке на штоперској позицији могле би да буду решене колико ове зиме, али ни потрага за истим није тако лака. 

У тиму из Санкт Петербурга влада одређено неслагање када је у питању име човека који би требало да буде ангажован у овом прелазном року. Руски Спорт Експрес пише да водећи људи Зенита желе Андреу Ранокију, тренер Мирчеа Луческу пикира Мартина Шкртела, док се обе стране једино слажу око Матије Настасића - за дугорочно решење. Међутим, у случају српског штопера постоје два проблема. Први је тај што Шалке не жели да се одрекне његових услуга све до лета, а други је обештећење. А Шалке више не тражи суму од 12.000.000, већ 15.000.000 евра. Настасић је најбоља, али и најскупља Зенитова опција тренутно. Осим тога, шансе да српски репрезентативац напусти Гелзенкирхен ове зиме све су мање и мање како се приближава крај ове пијаце. 

Зато су у Зениту окренути Ранокији. Некадашњи капитен Интера никако не добија простор за игру, а позајмица Сампдорији прошле сезоне није много променила ствари. Управо зато Луческу и не жели одбаченог италијанског штопера, јер нема довољно минута у ногама како би одмах био бачен у ватру руског првенства. Наводно, Зенитови емисари већ су заказали састанак са Ранокијиним агентима у Лондону, како би договорили трансфер. 

Али, Луческу се нада да ће пре тога успети да убеди Мартина Шкртела да дође у Санкт Петербург. Проблем је тај што је прва опција Дика Адвоката у Фенербахчеу и тешко је да би истанбулски клуб тек тако пустио словачког капитена. Посебно јер се потенцијално решење не назире у овом моменту. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар