Zenitove muke sa štoperom - koga dovesti od ove trojice?!

Ranokija najbliži, Lučesku hoće Škrtela, a Nastasić je rešenje na duže vreme! Ali, srpski štoper je i najskuplja opcija! Trener kluba iz Sankt Peterburga ne veruje da bi Interov defanzivac mogao da bude pravo rešenje...

Fudbal 24.01.2017 | 09:00
Zenitove muke sa štoperom - koga dovesti od ove trojice?!
Zenitove muke na štoperskoj poziciji mogle bi da budu rešene koliko ove zime, ali ni potraga za istim nije tako laka. 

U timu iz Sankt Peterburga vlada određeno neslaganje kada je u pitanju ime čoveka koji bi trebalo da bude angažovan u ovom prelaznom roku. Ruski Sport Ekspres piše da vodeći ljudi Zenita žele Andreu Ranokiju, trener Mirčea Lučesku pikira Martina Škrtela, dok se obe strane jedino slažu oko Matije Nastasića - za dugoročno rešenje. Međutim, u slučaju srpskog štopera postoje dva problema. Prvi je taj što Šalke ne želi da se odrekne njegovih usluga sve do leta, a drugi je obeštećenje. A Šalke više ne traži sumu od 12.000.000, već 15.000.000 evra. Nastasić je najbolja, ali i najskuplja Zenitova opcija trenutno. Osim toga, šanse da srpski reprezentativac napusti Gelzenkirhen ove zime sve su manje i manje kako se približava kraj ove pijace. 

Zato su u Zenitu okrenuti Ranokiji. Nekadašnji kapiten Intera nikako ne dobija prostor za igru, a pozajmica Sampdoriji prošle sezone nije mnogo promenila stvari. Upravo zato Lučesku i ne želi odbačenog italijanskog štopera, jer nema dovoljno minuta u nogama kako bi odmah bio bačen u vatru ruskog prvenstva. Navodno, Zenitovi emisari već su zakazali sastanak sa Ranokijinim agentima u Londonu, kako bi dogovorili transfer. 

Ali, Lučesku se nada da će pre toga uspeti da ubedi Martina Škrtela da dođe u Sankt Peterburg. Problem je taj što je prva opcija Dika Advokata u Fenerbahčeu i teško je da bi istanbulski klub tek tako pustio slovačkog kapitena. Posebno jer se potencijalno rešenje ne nazire u ovom momentu. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar