АО - Вавринка кроз три тај брејка до четвртфинала, преокрет Цонге!

Швајцарац Стен Вавринка пласирао се у четвртфинале Аустралијан опена победом над Андреасом Сепијем у три тај брејка. Венус и Пављученкова за полуфинале! Американка Венус Вилијамс пласирала се у у четврфинале Аустралијан Опена други пут у три године победом над Моном Бартел 6:3, 7:5.

Тенис 22.01.2017 | 11:00
АО - Вавринка кроз три тај брејка до четвртфинала, преокрет Цонге!
Освајач УС Опена без изгубљеног сета прошао даље, али је на Маргарет Корт арени одиграо изузетно тежак меч.

Четврти носилац на турниру ће се за полуфинале борити са Жоом-Вилфредом Цонгом који је био бољи Дана Еванса после преокрета са 6:7, 6:2, 6:4, 6:4.

У првом сету меча између Вавринке и Сепија виђена је једна размена брејкова, али су и један и други своје преостале сервис гемове добијали без много проблема. У тај брејку Швајцарац је стекао недостижну предност и повео 1-0.

У другом сету није било брејка, а у 11. гему је три прилике за то пропустио Швајцарац, да би поново у тај брејку био сигурнији. Трећи сет ишао је сличним током, али су у финишу у два узастопна гема и један и други тенисер правили брејкове, а Вавринка је потом стигао до тријумфа за два сата и скоро 50 минута игре.

Венус и Пављученкова за полуфинале! Американка Венус Вилијамс пласирала се у у четврфинале Аустралијан Опена други пут у три године победом над Моном Бартел 6:3, 7:5.

После серије брејкова на обе стране Венус је освојила први сет. Кључни брејк у другом сету направила тек у 11. гему, али јој је то било довољно за победу после нешто више од сат и по времена игре.

Венус, која је 2003. поражена у финалу у Аустралији од млађе сестре Серене, у наредном колу ће играти са Анастасијом Пављученковом која је победила Светлану Кузњецову у два сета по 6:3.

„Мало сам шокирана, али сам у исто време и срећна“, рекла је Пављученкова после меча.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар