AO - Vavrinka kroz tri taj brejka do četvrtfinala, preokret Conge!

Švajcarac Sten Vavrinka plasirao se u četvrtfinale Australijan opena pobedom nad Andreasom Sepijem u tri taj brejka. Venus i Pavljučenkova za polufinale! Amerikanka Venus Vilijams plasirala se u u četvrfinale Australijan Opena drugi put u tri godine pobedom nad Monom Bartel 6:3, 7:5.

Tenis 22.01.2017 | 11:00
AO - Vavrinka kroz tri taj brejka do četvrtfinala, preokret Conge!
Osvajač US Opena bez izgubljenog seta prošao dalje, ali je na Margaret Kort areni odigrao izuzetno težak meč.

Četvrti nosilac na turniru će se za polufinale boriti sa Žoom-Vilfredom Congom koji je bio bolji Dana Evansa posle preokreta sa 6:7, 6:2, 6:4, 6:4.

U prvom setu meča između Vavrinke i Sepija viđena je jedna razmena brejkova, ali su i jedan i drugi svoje preostale servis gemove dobijali bez mnogo problema. U taj brejku Švajcarac je stekao nedostižnu prednost i poveo 1-0.

U drugom setu nije bilo brejka, a u 11. gemu je tri prilike za to propustio Švajcarac, da bi ponovo u taj brejku bio sigurniji. Treći set išao je sličnim tokom, ali su u finišu u dva uzastopna gema i jedan i drugi teniser pravili brejkove, a Vavrinka je potom stigao do trijumfa za dva sata i skoro 50 minuta igre.

Venus i Pavljučenkova za polufinale! Amerikanka Venus Vilijams plasirala se u u četvrfinale Australijan Opena drugi put u tri godine pobedom nad Monom Bartel 6:3, 7:5.

Posle serije brejkova na obe strane Venus je osvojila prvi set. Ključni brejk u drugom setu napravila tek u 11. gemu, ali joj je to bilo dovoljno za pobedu posle nešto više od sat i po vremena igre.

Venus, koja je 2003. poražena u finalu u Australiji od mlađe sestre Serene, u narednom kolu će igrati sa Anastasijom Pavljučenkovom koja je pobedila Svetlanu Kuznjecovu u dva seta po 6:3.

„Malo sam šokirana, ali sam u isto vreme i srećna“, rekla je Pavljučenkova posle meča.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar