ШПА: Прва побједа Еспањола у 2017., Валенсија боља од Виљареала, реми Алавеса!

Фудбалери Еспањола забележили су прву победу у новој години, пошто су на свом терену победили Гранаду са 3:1, фудбалери Валенсије победили су у гостима екипу Виљареала са 2:0 у утакмици 19. кола шпанске Примере. Алавес прокоцкао победу у 84, Катаију пет минута! Леганес се ишчупао у финишу меча на Мендизорози.

Фудбал 22.01.2017 | 08:00
ШПА: Прва побједа Еспањола у 2017., Валенсија боља од Виљареала, реми Алавеса!
После ремија с Депортивом и пораза од Валенсије у 2017, Еспањол је коначно славио у узбудљивом мечу.

Домаћин је повео у 11. минуту голом Хосеа Антонија Рејеса, а гости су изједначили лепим голом Андреаса Переире из слободног ударца у 23. минуту.

Домаћи тим је, међутим, отишао на полувреме с вођством, пошто је Пабло Пијати у 32. минуту после једне акције савладао голмана Гиљерма Очоу. Коначан резултат постављен је на самом почетку другог полувремена голом Марка Навара са дистанце.

Оба тима су се борила до краја, али нису стварали праве шансе, тако да је резултат остао непромењен.

Еспањол се попео на 10. место табеле са 26 бодова, док је Гранада остала на претпоследњем месту са само 10 освојених бодова.

Валенсија је питање победника решила за у првом полувремену, за само седам минута. Први гол постигао је Карлос Солер у 35, док је седам минута касније мрежу Виљареала затресао и Санти Мина.

Екипа Валенсије је, после пете победе у шампионату, на 15. месту на табели Примере са 19 бодова, док је Виљареал шести са 31 бодом.

Виљареал је без победе у последња три кола Примере.

Десило се и то чудо! Валенсија победила две заредом! Слепи мишеви славили као гости у градском дербију против Виљареала!

Није ни чудо што широм Европе снег „пада као луд“, јер су фудбалери Валенсије добили две утакмице заредом у првенству. Ко зна каква нас још чуда чекају наредних дана. Наравно, мало смо се нашалили, али заиста је тако са Слепим мишевима ове сезоне. Играју веома лоше, а последњи пут су везали две победе у Примери у септембру прошле године. А вечерас је Валенсија добила и то као гост, ни мање, ни више градског ривала Виљареал са 2:0 у утакмици 19. кола шпанског шампионата.

Иако Жута подморница стоји знатно боље на табели од комшија, домаћи су у лошој форми у последње време и ово им је била шеста утакмица узастопце на којој нису успели да победе. Уједно доживели су и први пораз од Валенсије од новембра 2014. године. Слепи мишеви су пре Виљареала у прошлом колу савладали и Еспањол.

Прштало је вечерас на обе стране на Ел Мадригалу и може се рећи да је Валенсија победила јер је искористила своје прилике. А испада да су Слепи мишеви цео посао завршили већ у првом делу утакмице када су и постигнута оба гола.

Карлос Солер је у 35. минуту начео домаћу екипу и то веома атрактивним волеј ударцем, а асистенција је уписана Португалцу Нанију. Голман Виљерала није имао шансе. Седам минута касније одбрана домаћих направила је озбиљну грешку а на најбољи начин по госте искористио ју је Санти Мина.

У другом полувремену Виљареал је био за нијансу боља екипа, у два наврага је чувар мреже Валенсије Дијего Алвес морао да спашава екипу, али су се на крају гости успешно одбранили и сачували победу.

Фудбалери Алавеса и Леганеса одиграли су раније нерешено 2:2. Алавес је на 12. позицији на табели са 23 бода, а Леганес је на 17. месту са пет бодова мање.

Српски фудбалер Александар Катаи ушао је у 85. минуту, али није помогао Алавесу да дође до тријумфа, док је Ненад Крстичић био на клупи.

Ни два вођства, ни контрола утакмице, ни чињеница да им је у госте дошао тим који је победио само једном у последња четири месеца, нису били довољни Алавесу да упише нова три бода и побегне од опасне зоне на озбиљну раздаљину.

Екипа нашег Александра Катаија одиграла је 2:2 са Леганесом, а српски репрезентативац играо је само последњих пет минута. На терен је ушао непосредно пошто су гости по други пут изједначили и није било много времена да покаже шта уме. 

Алавес је предност стицао преко Лагвардије и Едера, на почетку првог и другог полувремена, а Леганес се враћао погоцима Герера у 45. и Пабла Инсуе у 84. минуту. Ненад Крстичић је цео меч одгледао са клупе, док Александра Пантића није било у протоколу. 

Примера – 19. коло:

Еспањол – Гранада 3:1
Реал Мадрид – Малага 2:1 (2:0)
Рамос 39, 43 - Хунапи 63
Алавес – Леганес 2:2 (1:1)
Виљареал – Валенсија 0:2 (0:2)

недеља:
12.00 Осасуна – Севиља
16.15 Атлетик Билбао – Атлетико Мадрид
18.30 Бетис – Хихон
18.30 Реал Сосиједад – Селта
20.45 Еибар – Барселона

петак:
Лас Палмас – Депортиво 1:1

ТАБЕЛА: Реал 43, Севиља 39, Барселона 38, Атлетико 34, Сосиједад 32, Виљареал (+1) 31, Билбао 28, Селта 27, Еибар 26, Еспањол (+1) 26, Лас Палмас (+1) 25, Алавес (+1) 23, Малага (+1) 21, Бетис 21, Валенсија 19, Ла Коруња (+1) 19, Леганес (+1) 18, Хихон 12, Гранада (+1) 10, Осасуна 9 бодова.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар