ŠPA: Prva pobjeda Espanjola u 2017., Valensija bolja od Viljareala, remi Alavesa!

Fudbaleri Espanjola zabeležili su prvu pobedu u novoj godini, pošto su na svom terenu pobedili Granadu sa 3:1, fudbaleri Valensije pobedili su u gostima ekipu Viljareala sa 2:0 u utakmici 19. kola španske Primere. Alaves prokockao pobedu u 84, Kataiju pet minuta! Leganes se iščupao u finišu meča na Mendizorozi.

Fudbal 22.01.2017 | 08:00
ŠPA: Prva pobjeda Espanjola u 2017., Valensija bolja od Viljareala, remi Alavesa!
Posle remija s Deportivom i poraza od Valensije u 2017, Espanjol je konačno slavio u uzbudljivom meču.

Domaćin je poveo u 11. minutu golom Hosea Antonija Rejesa, a gosti su izjednačili lepim golom Andreasa Pereire iz slobodnog udarca u 23. minutu.

Domaći tim je, međutim, otišao na poluvreme s vođstvom, pošto je Pablo Pijati u 32. minutu posle jedne akcije savladao golmana Giljerma Očou. Konačan rezultat postavljen je na samom početku drugog poluvremena golom Marka Navara sa distance.

Oba tima su se borila do kraja, ali nisu stvarali prave šanse, tako da je rezultat ostao nepromenjen.

Espanjol se popeo na 10. mesto tabele sa 26 bodova, dok je Granada ostala na pretposlednjem mestu sa samo 10 osvojenih bodova.

Valensija je pitanje pobednika rešila za u prvom poluvremenu, za samo sedam minuta. Prvi gol postigao je Karlos Soler u 35, dok je sedam minuta kasnije mrežu Viljareala zatresao i Santi Mina.

Ekipa Valensije je, posle pete pobede u šampionatu, na 15. mestu na tabeli Primere sa 19 bodova, dok je Viljareal šesti sa 31 bodom.

Viljareal je bez pobede u poslednja tri kola Primere.

Desilo se i to čudo! Valensija pobedila dve zaredom! Slepi miševi slavili kao gosti u gradskom derbiju protiv Viljareala!

Nije ni čudo što širom Evrope sneg „pada kao lud“, jer su fudbaleri Valensije dobili dve utakmice zaredom u prvenstvu. Ko zna kakva nas još čuda čekaju narednih dana. Naravno, malo smo se našalili, ali zaista je tako sa Slepim miševima ove sezone. Igraju veoma loše, a poslednji put su vezali dve pobede u Primeri u septembru prošle godine. A večeras je Valensija dobila i to kao gost, ni manje, ni više gradskog rivala Viljareal sa 2:0 u utakmici 19. kola španskog šampionata.

Iako Žuta podmornica stoji znatno bolje na tabeli od komšija, domaći su u lošoj formi u poslednje vreme i ovo im je bila šesta utakmica uzastopce na kojoj nisu uspeli da pobede. Ujedno doživeli su i prvi poraz od Valensije od novembra 2014. godine. Slepi miševi su pre Viljareala u prošlom kolu savladali i Espanjol.

Prštalo je večeras na obe strane na El Madrigalu i može se reći da je Valensija pobedila jer je iskoristila svoje prilike. A ispada da su Slepi miševi ceo posao završili već u prvom delu utakmice kada su i postignuta oba gola.

Karlos Soler je u 35. minutu načeo domaću ekipu i to veoma atraktivnim volej udarcem, a asistencija je upisana Portugalcu Naniju. Golman Viljerala nije imao šanse. Sedam minuta kasnije odbrana domaćih napravila je ozbiljnu grešku a na najbolji način po goste iskoristio ju je Santi Mina.

U drugom poluvremenu Viljareal je bio za nijansu bolja ekipa, u dva navraga je čuvar mreže Valensije Dijego Alves morao da spašava ekipu, ali su se na kraju gosti uspešno odbranili i sačuvali pobedu.

Fudbaleri Alavesa i Leganesa odigrali su ranije nerešeno 2:2. Alaves je na 12. poziciji na tabeli sa 23 boda, a Leganes je na 17. mestu sa pet bodova manje.

Srpski fudbaler Aleksandar Katai ušao je u 85. minutu, ali nije pomogao Alavesu da dođe do trijumfa, dok je Nenad Krstičić bio na klupi.

Ni dva vođstva, ni kontrola utakmice, ni činjenica da im je u goste došao tim koji je pobedio samo jednom u poslednja četiri meseca, nisu bili dovoljni Alavesu da upiše nova tri boda i pobegne od opasne zone na ozbiljnu razdaljinu.

Ekipa našeg Aleksandra Kataija odigrala je 2:2 sa Leganesom, a srpski reprezentativac igrao je samo poslednjih pet minuta. Na teren je ušao neposredno pošto su gosti po drugi put izjednačili i nije bilo mnogo vremena da pokaže šta ume. 

Alaves je prednost sticao preko Lagvardije i Edera, na početku prvog i drugog poluvremena, a Leganes se vraćao pogocima Gerera u 45. i Pabla Insue u 84. minutu. Nenad Krstičić je ceo meč odgledao sa klupe, dok Aleksandra Pantića nije bilo u protokolu. 

Primera – 19. kolo:

Espanjol – Granada 3:1
Real Madrid – Malaga 2:1 (2:0)
Ramos 39, 43 - Hunapi 63
Alaves – Leganes 2:2 (1:1)
Viljareal – Valensija 0:2 (0:2)

nedelja:
12.00 Osasuna – Sevilja
16.15 Atletik Bilbao – Atletiko Madrid
18.30 Betis – Hihon
18.30 Real Sosijedad – Selta
20.45 Eibar – Barselona

petak:
Las Palmas – Deportivo 1:1

TABELA: Real 43, Sevilja 39, Barselona 38, Atletiko 34, Sosijedad 32, Viljareal (+1) 31, Bilbao 28, Selta 27, Eibar 26, Espanjol (+1) 26, Las Palmas (+1) 25, Alaves (+1) 23, Malaga (+1) 21, Betis 21, Valensija 19, La Korunja (+1) 19, Leganes (+1) 18, Hihon 12, Granada (+1) 10, Osasuna 9 bodova.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar