Израел се припрема за 'долазак Месије'?

Израелски комесар полиције дао је необичну изјаву, рекавши да се полицајци у Израелу активно припремају за долазак Месије.

Свијет 21.01.2017 | 21:59
Израел се припрема за 'долазак Месије'?
Рони Алшеик наводи да његова служба предвиђа велику гомилу људи када Син Божји стигне у Свету земљу.

“Када Месија дође, сви ће желети да му приђу, тако да ће бити велика гужва“, рекао је Алшеик за Бреакинг Исраел Неwс. “То ће бити време када ћемо морати да будемо веома јаки у поштовању..“

Комесар је навео да полиција жели да донесе “превентивне мере о томе како ојачати међусобно уважавање када се то догоди..“

У другим коментарима, Алшеик је био много јаснији.

“Нема сумње да ће нас срећа и служење Богу зближити“, рекао је он. “Ускоро ћемо, ако Бог да, морати да почнемо припреме за безбедносне операције неопходне за долазак Месије“.

Водећи израелски рабини су такође тврдили у последњих неколико година да Јевреји треба да се припреме за скори долазак свог Месије. Неки рабини су такође тврдили да ће долазак Месије претходити исцељењу повреда између Хришћана и Јевреја.

За Хришћане, долазак Месије је други долазак Исуса Христа. Јан Маркел, водитељ радио емисије “Ундерстандинг тхе Тимес“ и ко-аутор књиге “Траппед ин Хитлер’с Хелл,“ каже да оно што је заиста шокантно је то како су они који су ван вере више фокусирани на есхатологију него Хришћани.

“Религиозни Јевреју су узбуђенији око повратка Месије него што су Хришћани“ рекла је Маркел. “У мом животу, највећа промена у цркви је промена црквене лојалности од Израела према Палестинцима.

То Се зове “хришћански палестинизам.“ Пре него што је држава Израел настала 1948. године, већина евангелистичких цркава је прихватило “хришћански ционизам“ Они су били лојални држави Израел и пре него што је формирана.“

“Данас су религиозна левица и други издејствовали подршку далеко од Израела до “измишљених људи“ Палестинаца. Јасер Арафат је био изванредан продавац и продао је идеју свету да је Палестинцима украдена њихова земља. Арафат је био Египћанин и тамо није било палестинског народа. Ипак, данас већина света верује да Јевреји живе на “окупираној територији“ а не на Богом даној земљи. Ово је највећа промена у мом животу. Не могу да верујем у оно што видим.“

“Да је црква исправно функционисала, ова конфузија се никада не би десила, али је црква исцепкала мапу Израела пре 25 година када је одлучила да буде политички коректна а не библијски исправна.“

Бил Клауд, аутор књиге “Есау Рисинг:Анциент Адверсариес анд тхе Wар фор Америца’с Соул“, такође сматра да многи Јевреји у Израелу препознају да ће се десити нешто велико.

Пре неколико година су се састали неки рабини и изјавили да је Изрел ушао у време “Јаковљевих мука“

Клауд је упоредио председника Обаму са Исавом у својој књизи јер сматра да је Обама сакрио своје непријатељске намере према Израелу са увертиром мира.

“Осећам да је оно што су многи сумњали у вези Обаме и његове администрације сада разоткривено и да сви виде“, додао је Клауд.

Међутим, Клауд је изјавио да без обзира на то какве припреме Израелци праве, на крају ће то захтевати потпуну промену у ставу пре него што виде и препознају свог Месију.

Што се тиче Израела и доласка Месије, занимљиво је да је Месија рекао да ће га они видети не пре него што кажете “благосовен је онај који долази у име Господње“

“Поента је у томе, да је Месија говорио Израелу да га они неће поново видети све док не буду схватили да је он једини који може да их спасе. Када почну да му вичу “спаси нас“ онда ће га поново видети. Ови недавни догађаји у Израелу ми говоре да многи у Израелу стижу до тог тренутка. Они више не траже мушкарце и народе да их спасу, већ Месију.“

Марк Билц, човек који је открио феномен “Крвави месец“ и који је страствени заговорник уједињења Хришћана са њиховом јеврејским коренима, залаже се да се време прегледа из јеврејске, библијске перспективе. Он је за рекао да се не потцењује раширено неслагање између различитих опредељења у јудаизму о последњим временима. Међутим, он каже да неке верске секте Јевреја “дефинитивно“ верују да је време Месије пред њима и тврди да он лично зна неколико православних рабина који верују у исто.

Али Билц упозорава Хришћане да имају на уму да Бог има план за то како ће се ствари одвијати, укључујући и то како ће Јевреји доћи до свог Месије.

“Хришћански став према Израелу је у овом тренутку веома важан. Хришћани треба да покажу своју љубав према Израелу и јеврејском народу без икаквих очекивања или неправилим мотивима као што је нада за неку врсту конверзије у Хришћанству. У међувремену, улога коју ће Израел играти у овом тренутку је да испуни оно што Бог од њих очекује од самог почетка.“

Wебтрибуне.рс

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

Лаки

21.01.2017 22:33

Доце вама ХАМАС ,јос мало

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Лаки

22.01.2017 00:55

За Израелце,Мојсије је Трамп ако нисте знали а Хамаз је обицно стадо оваца. А то доце (доци це)или неце доци-то је питање за сколу коју си похадјао

Name

СРБин Светосавац

22.01.2017 01:42

Ха,ха,ха. Долази лазни Мејсије или Антихрист у Јерусалим на зацарење умјесто на облацима са Андјелина Небеским са авионом у бизнис класи са својим харемом.

Name

Љотић

21.01.2017 22:54

Ех да је Баварац жив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Каве будалаштине

21.01.2017 22:56

Лажног месију Јевреји спремају већ годинама. Сад су одлучили да га покажу јавности,то није месија него манипулатор прављен по узору на Луцифера. Божијег сина су они давно убили а сад га једва чекају,контрадикторно. Стего се круг око Израела па мисле да ће помоћи лажни месија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

22.01.2017 10:49

Вјеројатно ће доћи из Ирана а годиште је 1968. То ће Јеврејима бити прича,реће да се због њега воде ратови на Блиском Истоку. Лоши људи,луцифееови,знају да је тамо па зато уништавају и бонбардују у намјери да га убију. Јадни мисле да ће појава,лажног,месије да их спаси од Ирана.

Name

Лакташи

21.01.2017 23:22

Пошто је Додик са јеврејима пајдаш,мога би месија доћи и код нас да подржи СНСД и њихову политику везану са насељеном. Да подржи тај бастион богољуди окупљених око идеје људске једнакости и да сви будемо исти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БНД

21.01.2017 23:23

Ја знам ко је тај месија,ако ви не знате укључите РТРС.Казће вам се само.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Меха

21.01.2017 23:55

ех да је БРКО доврсио посао!

ОДГОВОРИТЕ
Name

за меха

22.01.2017 02:25

Е мој Мехо,оцит доказ да су ти гени из Турске,и они су Јерменце хтјели истријебити. Бозе јесте и болесни

Name

Драган

22.01.2017 10:49

У цивилизованим земљама, због ове изјаве, полиција би ти закуцала на врата пар сати после објаве овог кретенског коментара. Ја ћу ти дати бесплатан савет. Кад следећи пут пожелиш да напишеш нешто овако глупо, замисли да неко твојој деци жели да заврше запаљена у неком крематоријуму. Ако те ни после тога жеља не напусти убиј се да не поганиш планету.

Name

@драган

22.01.2017 11:49

Ево ја живим у Немачкој и Мехо је у праву.Пошаљи ми драгане пубове на кућна врата.Д.Љотић с.р.

Name

Драган

22.01.2017 12:06

Ја ћу ти, као унук официра Југословенске војске у отаџбини у народу познатије као четници, рећи да је твој Мита Љотић био највећа смрадина која је Швабама водила Србе на стрељање у Крагујевцу, Краљеву и широм Србије. А ти, смрадино, пробај да то фашистичко смеће просипаш на немачким порталима.

Name

@драган

22.01.2017 12:14

Зовеш ли се драган или можда исак,моше? Ајде бре,пун ми је либерала,глобалиста и осталих пацовских смрадова.Куш бре!

Name

Ре:Драган

22.01.2017 12:16

Ајде Босанац,смањи доживљај.

Name

Драган

22.01.2017 12:59

Не зовем се Исак, али ништа немам против Јевреја. Народ којем је била намењена слична судбина као и нама Србима у Хитлеровом Рајху могу да мрзе само фашисти и исламисти.

Name

@Драган

22.01.2017 13:15

Село Вранић,Вранић,Вранић,Вранић.Ко поби недужну српску децу тамо,а!

Name

За Драган

22.01.2017 13:58

Имате леп поздрав од М.Олбрајт,Р.Холбрука и В.Кларка.

Name

Јоооој Боже!!!!!!

22.01.2017 00:30

Када човјек погледа одакле Митру Мирићу млађем долази нај стручнији савјетник, потпуно разумије зашто оне двије продају ајвар и приглавке по Вашингтону. Не дај Боже никоме...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

22.01.2017 01:41

имате на yоутубу аљазирин документарац Ал Накба па мало видите ста су је "Бозији народ" урадио Палестинцима, да, итекако су отели и окупирали тудју земљу...и сто је најгоре и оно Палестинаца сто је остало на земљи коју они контролису третирају горе него стоку, јбг, тако им писе у светим књигама...

ОДГОВОРИТЕ
Name

рере

22.01.2017 09:10

Цитас ста је написано,они су измисљена нација као и ви Босњаци???

Name

Од срца

22.01.2017 04:01

Ко из власти иде на инаугурацију? Зелка или Врховни водја?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лијевцанин

22.01.2017 10:30

Овај цланак није глупост,Израел се одавно припрема за долазак " месије"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бубулеја

22.01.2017 13:16

Доћи ће њима ускоро летећи Месија из правца Ирана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

з

22.01.2017 16:17

Полиција се припрема за дочек Месије . Месија , долази свима , изузев полиције . ха , ха , ха , ха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мујо

22.01.2017 19:54

Ја како знам Меси још увијек има уговор у Барцелони...откуд сад ово...не контам

ОДГОВОРИТЕ