АБА: Партизан разбио ФМП!

Партизанова рафална паљба, ФМП напуштао терен због вређања Човића! Мајсторовић заиграо први пут од новембра.

Кошарка 21.01.2017 | 21:20
АБА: Партизан разбио ФМП!
Партизан опет побеђује. После две „сушне“ утакмице црно-бели кошаркаши уписали су победу и то веома убедљиву - 98:70 против гостујућег ФМП-а из Железника у 19. колу Јадранске лиге. Овим тријумфом, 15. у регионалном такмичењу, Партизан се поново учврстио на другом месту на табели, док је ФМП уписао 12. пораз.

Дуел у хали Пионир обележио је и краткотрајни прекид у финишу првог полувремена када је екипа ФМП-а напустила паркет после увреда са трибина на рачун Филипа Човића.

Такође, памтиће се и повратак на терен Партизановог центра Ђорђа Мајсторовића који је заиграо први пут од новембра. Постигао је и прве поене, али је било евидентно да ћу му бити потребно време за повратак у озбиљан ритам. Утакмицу је у цивилу посматрао и нови играч Партизана, амерички бек Џамонт Гордон. Он је меч посматрао у друштву повређеног земљака Френка Робинсона.

Чак шесторица кошаркаша Партизана су меч завршила са двоцифреним кошгетерским учинком, а црно-бели су имали и веома добар шут за три поена - 26/13.

Гости су очигледно веома мотивисани ушли у утакмицу и добро су се снашли у неколико уводних минута. Таман толико је било потребно црно-белима да ухвате ритам и дођу до прве пристојне предности (15:9). Посебно расположен у одбрани код Партизана био је центар Урош Луковић који је са две „банане“ у једном нападу зауставио Џону Болдена и отерао га од коша.

Међутим, Болден је још једном показао колико се добро сналази ван линије од 6,75 метара. Готово је био без грешке са дистанце, али је зато Партизан успео да заустави све остале адуте гостију. Само је Филип Човић с времена на време успео да побегне чуварима.

Црно-бели су другој деоници имали у нападу веома расположене Бранислава Ратковицу и Михајла Андрића који су везали неколико тројки па су дошли и до 13 поена предности (40:27). Тада је дошло већ описаног прекида и повлачења, па враћања ФМП-а. Испоставило се да је овакав потез штетио гостима јер су црно-бели повећали предност и на 20 поена.

У другом полувремену, мање-више слична прича. Партизан је контролисао утакмицу, разиграо се и капитен Новица Величковић и било је јасно да ће црно-бели забележити важну победу.

Једина дилема била је са колико разлике ће црно-бели добити овај дуел, поготово јер се у последњој деоници разиграо и Вил Хечер, а истовремено у игри ФМП-а тада је већ завладала потпуно конфузија. 

ПАРТИЗАН - ФМП 97:70 (24:19, 30:18, 19:19, 24:14)

Хала: Пионир
Гледалаца: 4.500
Судије: Миливоје Јовчић, Урош Обркнежевић и Иван Стефановић

ПАРТИЗАН: Ратковица 21, Врабац 3, Јовановић, Величковић 17, Мајсторовић 2, Бирчевић 14, Копривица 2, Андрић 13, Хечер 10, Пот 10, Карахоџић 2, Луковић 3.

ФМП: Раданов, Човић 15 (8 ас), Давидовац 6, Апић 10, Лазаревић 10, Бурсаћ, Шешлија, Кутлешић, Жижић 1, Љубичић, Остин 10, Болден 18.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар