ABA: Partizan razbio FMP!

Partizanova rafalna paljba, FMP napuštao teren zbog vređanja Čovića! Majstorović zaigrao prvi put od novembra.

Košarka 21.01.2017 | 21:20
ABA: Partizan razbio FMP!
Partizan opet pobeđuje. Posle dve „sušne“ utakmice crno-beli košarkaši upisali su pobedu i to veoma ubedljivu - 98:70 protiv gostujućeg FMP-a iz Železnika u 19. kolu Jadranske lige. Ovim trijumfom, 15. u regionalnom takmičenju, Partizan se ponovo učvrstio na drugom mestu na tabeli, dok je FMP upisao 12. poraz.

Duel u hali Pionir obeležio je i kratkotrajni prekid u finišu prvog poluvremena kada je ekipa FMP-a napustila parket posle uvreda sa tribina na račun Filipa Čovića.

Takođe, pamtiće se i povratak na teren Partizanovog centra Đorđa Majstorovića koji je zaigrao prvi put od novembra. Postigao je i prve poene, ali je bilo evidentno da ću mu biti potrebno vreme za povratak u ozbiljan ritam. Utakmicu je u civilu posmatrao i novi igrač Partizana, američki bek Džamont Gordon. On je meč posmatrao u društvu povređenog zemljaka Frenka Robinsona.

Čak šestorica košarkaša Partizana su meč završila sa dvocifrenim košgeterskim učinkom, a crno-beli su imali i veoma dobar šut za tri poena - 26/13.

Gosti su očigledno veoma motivisani ušli u utakmicu i dobro su se snašli u nekoliko uvodnih minuta. Taman toliko je bilo potrebno crno-belima da uhvate ritam i dođu do prve pristojne prednosti (15:9). Posebno raspoložen u odbrani kod Partizana bio je centar Uroš Luković koji je sa dve „banane“ u jednom napadu zaustavio Džonu Boldena i oterao ga od koša.

Međutim, Bolden je još jednom pokazao koliko se dobro snalazi van linije od 6,75 metara. Gotovo je bio bez greške sa distance, ali je zato Partizan uspeo da zaustavi sve ostale adute gostiju. Samo je Filip Čović s vremena na vreme uspeo da pobegne čuvarima.

Crno-beli su drugoj deonici imali u napadu veoma raspoložene Branislava Ratkovicu i Mihajla Andrića koji su vezali nekoliko trojki pa su došli i do 13 poena prednosti (40:27). Tada je došlo već opisanog prekida i povlačenja, pa vraćanja FMP-a. Ispostavilo se da je ovakav potez štetio gostima jer su crno-beli povećali prednost i na 20 poena.

U drugom poluvremenu, manje-više slična priča. Partizan je kontrolisao utakmicu, razigrao se i kapiten Novica Veličković i bilo je jasno da će crno-beli zabeležiti važnu pobedu.

Jedina dilema bila je sa koliko razlike će crno-beli dobiti ovaj duel, pogotovo jer se u poslednjoj deonici razigrao i Vil Hečer, a istovremeno u igri FMP-a tada je već zavladala potpuno konfuzija. 

PARTIZAN - FMP 97:70 (24:19, 30:18, 19:19, 24:14)

Hala: Pionir
Gledalaca: 4.500
Sudije: Milivoje Jovčić, Uroš Obrknežević i Ivan Stefanović

PARTIZAN: Ratkovica 21, Vrabac 3, Jovanović, Veličković 17, Majstorović 2, Birčević 14, Koprivica 2, Andrić 13, Hečer 10, Pot 10, Karahodžić 2, Luković 3.

FMP: Radanov, Čović 15 (8 as), Davidovac 6, Apić 10, Lazarević 10, Bursać, Šešlija, Kutlešić, Žižić 1, Ljubičić, Ostin 10, Bolden 18.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar