Чудо од дјетета, пјева на 13 језика

Често је зову "чудо од детета", а Амила Мемић (13) из Козарца код Приједора, како њени родитељи кажу, прво је пропевала, па тек онда проговорила.

Босна и Херцеговина 21.01.2017 | 12:10
Чудо од дјетета, пјева на 13 језика
Кроз филмове и серије научила је Амила доста језика, а осим љубави према песми и језицима, воли и математику и физику, као и медицину којом се жели бавити у животу.

Амила похађа осми разред Основне школе "Козарац" у Козарцу код Приједора, а њен певачки таленат је, уз професорицу енглеског језика, први препознао наставник музичке културе Небојша Драгичевић.

Када запева, стиче се утисак да је старија десетак година, јер је њен глас зрео и звучи божанствено.

Амила је недавно учествовала на манифестацији под називом "Деца знају пјевати", која је одржана у Сарајеву, а пре четири године била је победник Дечијег фестивала у Приједору, где је представљала своју школу.

Својевремено је и у Бањалуци успешно прошла аудицију "За први глас севдаха".

"Учесник сам многих фестивала, свугде ми је лепо, а најлепше је од свега што стекнете много пријатеља. Од малих ногу волим да певам, али мој таленат је откривен пре пет година на часу енглеског језика, а након тога је наставница енглеског контактирала наставника музичке културе и тако је све почело", прича Амила.

Амила пева на тринаест језика, а, како каже, гледала је много филмова и серија и упијала језик. Многи од њих су јој били милозвучни, а након тога је, каже, села за компјутер и почела сама да их учи.



"Певам на јапанском, турском, шпанском, енглеском, талијанском, немачком, француском, индијском, руском, македонском, грчком, арапском. Пре две године сам почела писати песме, а инспирацију свугде налазим. У школи сам учлањена и у новинарску, хорску, драмску и рецитаторску секцију, а ускоро се отвара телевизија у Козарцу и већ је сада извесно да ћу бити водитељ дечијег програма", каже Амила за Агенцију Анадолија.

Амила у школи у дневнику ниже само петице, а волела би, како каже, уписати средњу фармацеутску школу, јер се у будућности жели бавити медицином.

Амилин таленат сваког ко је чује оставља без текста. Ово козарачко "чудо од детета" се нада да ће постати и ученик генерације, а поред бројних обавеза и хобија има времена и за другаре, који кажу да је изузетно скромна, одговорна и искрена.

Амила обожава Витни Хјустон, Бритни Спирс и Силвану Арменулић.

Извор: Блиц/Анадолија
Фото: елтатв/yоутубе/Фацебоок

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Мара

21.01.2017 14:00

Свака цаст дјевојцице. Зелим ти много успјеха и да остварис своје зеље!

ОДГОВОРИТЕ
Name

цеца

21.01.2017 21:28

свака цаст

Name

мајка

25.01.2017 13:23

Нек те бог поживи паметнице мала и свака ти част

Name

ммф

21.01.2017 21:32

Пуно среце у зивоту и да ти се зеље испyне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

комсија

22.01.2017 12:30

Свака цаст и то је јос једен доказ да и на балкану има неко ко неста мозе а не дие у политику. јер паре покваре људе.

ОДГОВОРИТЕ