Čudo od djeteta, pjeva na 13 jezika

Često je zovu "čudo od deteta", a Amila Memić (13) iz Kozarca kod Prijedora, kako njeni roditelji kažu, prvo je propevala, pa tek onda progovorila.

Bosna i Hercegovina 21.01.2017 | 12:10
Čudo od djeteta, pjeva na 13 jezika
Kroz filmove i serije naučila je Amila dosta jezika, a osim ljubavi prema pesmi i jezicima, voli i matematiku i fiziku, kao i medicinu kojom se želi baviti u životu.

Amila pohađa osmi razred Osnovne škole "Kozarac" u Kozarcu kod Prijedora, a njen pevački talenat je, uz profesoricu engleskog jezika, prvi prepoznao nastavnik muzičke kulture Nebojša Dragičević.

Kada zapeva, stiče se utisak da je starija desetak godina, jer je njen glas zreo i zvuči božanstveno.

Amila je nedavno učestvovala na manifestaciji pod nazivom "Deca znaju pjevati", koja je održana u Sarajevu, a pre četiri godine bila je pobednik Dečijeg festivala u Prijedoru, gde je predstavljala svoju školu.

Svojevremeno je i u Banjaluci uspešno prošla audiciju "Za prvi glas sevdaha".

"Učesnik sam mnogih festivala, svugde mi je lepo, a najlepše je od svega što steknete mnogo prijatelja. Od malih nogu volim da pevam, ali moj talenat je otkriven pre pet godina na času engleskog jezika, a nakon toga je nastavnica engleskog kontaktirala nastavnika muzičke kulture i tako je sve počelo", priča Amila.

Amila peva na trinaest jezika, a, kako kaže, gledala je mnogo filmova i serija i upijala jezik. Mnogi od njih su joj bili milozvučni, a nakon toga je, kaže, sela za kompjuter i počela sama da ih uči."Pevam na japanskom, turskom, španskom, engleskom, talijanskom, nemačkom, francuskom, indijskom, ruskom, makedonskom, grčkom, arapskom. Pre dve godine sam počela pisati pesme, a inspiraciju svugde nalazim. U školi sam učlanjena i u novinarsku, horsku, dramsku i recitatorsku sekciju, a uskoro se otvara televizija u Kozarcu i već je sada izvesno da ću biti voditelj dečijeg programa", kaže Amila za Agenciju Anadolija.

Amila u školi u dnevniku niže samo petice, a volela bi, kako kaže, upisati srednju farmaceutsku školu, jer se u budućnosti želi baviti medicinom.

Amilin talenat svakog ko je čuje ostavlja bez teksta. Ovo kozaračko "čudo od deteta" se nada da će postati i učenik generacije, a pored brojnih obaveza i hobija ima vremena i za drugare, koji kažu da je izuzetno skromna, odgovorna i iskrena.

Amila obožava Vitni Hjuston, Britni Spirs i Silvanu Armenulić.

Izvor: Blic/Anadolija
Foto: eltatv/youtube/Facebook

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Mara

21.01.2017 15:00

Svaka cast djevojcice. Zelim ti mnogo uspjeha i da ostvaris svoje zelje!

ODGOVORITE
Name

ceca

21.01.2017 22:28

svaka cast

Name

majka

25.01.2017 14:23

Nek te bog poživi pametnice mala i svaka ti čast

Name

mmf

21.01.2017 22:32

Puno srece u zivotu i da ti se zelje ispyne.

ODGOVORITE
Name

komsija

22.01.2017 13:30

Svaka cast i to je jos jeden dokaz da i na balkanu ima neko ko nesta moze a ne die u politiku. jer pare pokvare ljude.

ODGOVORITE