Политичка исповјест лидера радикала

Вучић је кад је дошао у СРС био веома образован, неискварен младић. Довољан је био један његов ТВ наступ да га одредим за посланика, каже предсједник Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ.

Србија 21.01.2017 | 07:37
Политичка исповјест лидера радикала
Лидер СРС Војислав Шешељ у великој политичкој исповести коју је објавио "Недељник" рекао је да је председник СПО Вук Драшковић, иначе његов кум, осамдесетих и деведесетих година полицији редовно "друкао" најближе сараднике!

У овој исповести Шешељ је открио и како је "тестирао" младог Александра Вучића, али и зашто му је Зоран Ђинђић после наредбе из Вашингтона преко ноћи окренуо леђа.

Преносимо најзанимљивије делове ове исповести:

"Био сам иницијатор да мој кум Вук Драшковић и ја направимо партију. Вук се нећкао, Дана га је наговарала, али он није хтео. Пред Нову 1990. чека ме код њега с готовим програмом партије и ја видим ту озбиљних ствари, али и небулоза попут тога како ће се која касарна звати. На шта је све Вук налетао, какве је све небулозе радио, па то је невероватно... Уопште није имао склоности да формира модерну странку, него је само понављао: Сад си ти ово, сад си ти оно", прича Шешељ и додаје:

"Вук доста лаже, заиста је без икаквог морала. Јуначи се како се држао пред полицијом, а то није истина. Увек је "певао" као бела лала и сам својом руком писао извештаје. И лаже на најбеднији начин да сам лоше поступао према Бориславу Михајловићу Михизу, да сам му изнуђивао новац за књиге..."

"Са Демократском странком сам почетком деведесетих био најближи. Редовно су ме звали на њихова окупљања, а на прве три њихове скупштине био сам чак почасни гост. СРС је касније са ДС и Демократском странком Србије формирао техничку коалицију и крајем 1994, али углавном 1995. године, побеђивали смо Милошевића на локалним изборима и освајали власт. Све док државни секретар САД Ворен Кристофер није дошао у Београд са захтевом да Милошевић преузме Студио Б, а тај прљави посао обавио је Небојша Човић. Тада је Зорану Ђинђићу наложио да прекине сарадњу са мном. То је био мој крај са Ђинђићем", присјећа се Шешељ.

"Вучић је кад је дошао у СРС био веома образован, неискварен младић, пун скрупула према старијима, ауторитетима. Довољан је био један његов телевизијски наступ на који сам га послао да га проверим да ли бисмо могли да га одредимо за посланика. Овладао је потпуно нашом идеологијом. Рекао сам: Ово је добар штоф, треба му само мало додатног ткања", напомиње Шешељ.

Лидер радикала додаје: "Тому Николића сам упознао у децембру 1990, већ сам побрао симпатије наступима на ТВ, иако нисам добио ни 100.000 гласова на првим изборима. А његова Народна радикална странка је пукла, није имала ни 50.000 гласова. Организовао ми је трибину у Крагујевцу, која је била веома добро прихваћена. И тако је кренуло..."

Шешељ открива да га је Александар Тијанић (бивши директор РТС-а) први напао због титуле војводе.

"Мени војвода Момчило Ђујић каже: "Ја сам стар, неко треба да буде војвода. Ако вама то не представља неки проблем, ја бих да вас прогласим за четничког војводу." Ја одушевљен! И то би на Видовдан 1989. А овде хаос, сећам се први ме напао Александар Тијанић у сплитској "Слободној Далмацији"", завршава Тијанић.

Извор: Информер

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

родјо

21.01.2017 07:11

Постујем многе ствари које је казао господин Сесељ.Види се да је многе информације добијао од неког из Удбе.Према томе је тотално лосе информисан ко је Југослав Петрусиц???Сто се тице Војводе Дјуица!! Сјецате се оне пјесме,врати се Војводо на Динару поново.Да је којим слуцаје досао овамо они би га издали??? Али његове слузбе су много јаце и информисаније од насих.Тако да нијесу насјели на нас лазни патријотизам.Хвала Богу да се тако и десило.АМИН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Војвода

21.01.2017 07:36

Погледајте ста је Сљиванцанин изјавио за сесеља док су сједили у затвору. До сада су само сарадници са Судом били пустени на слободу. Сесељ је популиста који има "аргументе" кад диктира водитеља а смусен кад има достојног противника. Емисија са Брозом,Крсмановицем и Калабицем доказује све.(без цензуре)!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

21.01.2017 09:30

Јеси ли ти пијан или блесав? Па и тај Шљиванчанин је пуштен из Хага, ако ниси знао, а са Шешељом се не воли зато што је заклети титоиста и комуњара. А кога би ти јачег да му изађе на тв дуел? Звао је 1000 пута и Вучића и Николића, па што му не изађу!? Још су му забранили гостовања на свим тв са јавном фреквенцијом, а и кад би га пустили, нпр. код Марића на Хепи тв, није му дао да проговори о В и Н, него га пита неке глупости, с ким је играо шах у Хагу.

Name

воја вејвода

21.01.2017 10:36

Од. Оснивања сзранке до доласка из Хага био сам уз вас. Све док је Вјерица ту зао ми је ја ту издајницу немогу смислити. То је несто најгоре од зендког тода ста се могло родити. Зао ми је али издајнике сзранке и дрзаве не готибим. Због ње дам напустио. Сзранку са јод 8 пријатеља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

21.01.2017 11:07

Другар,нисам присталица ни једне странке ал брате мили нисам присталица ни таквог понасања (ругања)јер није он крив сто је тако родјен а сутра се мозе десит исто то твом дјетету или унуцету.. размисли мало. Поздрав

Name

бленто

22.01.2017 09:16

Ко је српски војвода био он и даље остаје и свака му цаст.

ОДГОВОРИТЕ