Politička ispovjest lidera radikala

Vučić je kad je došao u SRS bio veoma obrazovan, neiskvaren mladić. Dovoljan je bio jedan njegov TV nastup da ga odredim za poslanika, kaže predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj.

Srbija 21.01.2017 | 07:37
Politička ispovjest lidera radikala
Lider SRS Vojislav Šešelj u velikoj političkoj ispovesti koju je objavio "Nedeljnik" rekao je da je predsednik SPO Vuk Drašković, inače njegov kum, osamdesetih i devedesetih godina policiji redovno "drukao" najbliže saradnike!

U ovoj ispovesti Šešelj je otkrio i kako je "testirao" mladog Aleksandra Vučića, ali i zašto mu je Zoran Đinđić posle naredbe iz Vašingtona preko noći okrenuo leđa.

Prenosimo najzanimljivije delove ove ispovesti:

"Bio sam inicijator da moj kum Vuk Drašković i ja napravimo partiju. Vuk se nećkao, Dana ga je nagovarala, ali on nije hteo. Pred Novu 1990. čeka me kod njega s gotovim programom partije i ja vidim tu ozbiljnih stvari, ali i nebuloza poput toga kako će se koja kasarna zvati. Na šta je sve Vuk naletao, kakve je sve nebuloze radio, pa to je neverovatno... Uopšte nije imao sklonosti da formira modernu stranku, nego je samo ponavljao: Sad si ti ovo, sad si ti ono", priča Šešelj i dodaje:

"Vuk dosta laže, zaista je bez ikakvog morala. Junači se kako se držao pred policijom, a to nije istina. Uvek je "pevao" kao bela lala i sam svojom rukom pisao izveštaje. I laže na najbedniji način da sam loše postupao prema Borislavu Mihajloviću Mihizu, da sam mu iznuđivao novac za knjige..."

"Sa Demokratskom strankom sam početkom devedesetih bio najbliži. Redovno su me zvali na njihova okupljanja, a na prve tri njihove skupštine bio sam čak počasni gost. SRS je kasnije sa DS i Demokratskom strankom Srbije formirao tehničku koaliciju i krajem 1994, ali uglavnom 1995. godine, pobeđivali smo Miloševića na lokalnim izborima i osvajali vlast. Sve dok državni sekretar SAD Voren Kristofer nije došao u Beograd sa zahtevom da Milošević preuzme Studio B, a taj prljavi posao obavio je Nebojša Čović. Tada je Zoranu Đinđiću naložio da prekine saradnju sa mnom. To je bio moj kraj sa Đinđićem", prisjeća se Šešelj.

"Vučić je kad je došao u SRS bio veoma obrazovan, neiskvaren mladić, pun skrupula prema starijima, autoritetima. Dovoljan je bio jedan njegov televizijski nastup na koji sam ga poslao da ga proverim da li bismo mogli da ga odredimo za poslanika. Ovladao je potpuno našom ideologijom. Rekao sam: Ovo je dobar štof, treba mu samo malo dodatnog tkanja", napominje Šešelj.

Lider radikala dodaje: "Tomu Nikolića sam upoznao u decembru 1990, već sam pobrao simpatije nastupima na TV, iako nisam dobio ni 100.000 glasova na prvim izborima. A njegova Narodna radikalna stranka je pukla, nije imala ni 50.000 glasova. Organizovao mi je tribinu u Kragujevcu, koja je bila veoma dobro prihvaćena. I tako je krenulo..."

Šešelj otkriva da ga je Aleksandar Tijanić (bivši direktor RTS-a) prvi napao zbog titule vojvode.

"Meni vojvoda Momčilo Đujić kaže: "Ja sam star, neko treba da bude vojvoda. Ako vama to ne predstavlja neki problem, ja bih da vas proglasim za četničkog vojvodu." Ja oduševljen! I to bi na Vidovdan 1989. A ovde haos, sećam se prvi me napao Aleksandar Tijanić u splitskoj "Slobodnoj Dalmaciji"", završava Tijanić.

Izvor: Informer

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

rodjo

21.01.2017 07:11

Postujem mnoge stvari koje je kazao gospodin Seselj.Vidi se da je mnoge informacije dobijao od nekog iz Udbe.Prema tome je totalno lose informisan ko je Jugoslav Petrusic???Sto se tice Vojvode Djuica!! Sjecate se one pjesme,vrati se Vojvodo na Dinaru ponovo.Da je kojim slucaje dosao ovamo oni bi ga izdali??? Ali njegove sluzbe su mnogo jace i informisanije od nasih.Tako da nijesu nasjeli na nas lazni patrijotizam.Hvala Bogu da se tako i desilo.AMIN.

ODGOVORITE
Name

Vojvoda

21.01.2017 07:36

Pogledajte sta je Sljivancanin izjavio za seselja dok su sjedili u zatvoru. Do sada su samo saradnici sa Sudom bili pusteni na slobodu. Seselj je populista koji ima "argumente" kad diktira voditelja a smusen kad ima dostojnog protivnika. Emisija sa Brozom,Krsmanovicem i Kalabicem dokazuje sve.(bez cenzure)!

ODGOVORITE
Name

Боки

21.01.2017 09:30

Јеси ли ти пијан или блесав? Па и тај Шљиванчанин је пуштен из Хага, ако ниси знао, а са Шешељом се не воли зато што је заклети титоиста и комуњара. А кога би ти јачег да му изађе на тв дуел? Звао је 1000 пута и Вучића и Николића, па што му не изађу!? Још су му забранили гостовања на свим тв са јавном фреквенцијом, а и кад би га пустили, нпр. код Марића на Хепи тв, није му дао да проговори о В и Н, него га пита неке глупости, с ким је играо шах у Хагу.

Name

voja vejvoda

21.01.2017 10:36

Od. Osnivanja szranke do dolaska iz Haga bio sam uz vas. Sve dok je Vjerica tu zao mi je ja tu izdajnicu nemogu smisliti. To je nesto najgore od zendkog toda sta se moglo roditi. Zao mi je ali izdajnike szranke i drzave ne gotibim. Zbog nje dam napustio. Szranku sa jod 8 prijatelja.

ODGOVORITE
Name

re

21.01.2017 11:07

Drugar,nisam pristalica ni jedne stranke al brate mili nisam pristalica ni takvog ponasanja (ruganja)jer nije on kriv sto je tako rodjen a sutra se moze desit isto to tvom djetetu ili unucetu.. razmisli malo. Pozdrav

Name

blento

22.01.2017 09:16

Ko je srpski vojvoda bio on i dalje ostaje i svaka mu cast.

ODGOVORITE