Мини коментар: Ноле, главу горе!

Свима је било тешко у четвртак ујутру. Нама, обичним људима, јер се после свега што је урадио поистовећујемо са Новаком Ђоковићем и његовим успесима, а Новаку јер је изгубио на, условно, свом гренд слему. Није лако када после шест титула изгубите у другом колу турнира на којем се осећате као да играте код куће.

Тенис 23.01.2017 | 09:45
Мини коментар: Ноле, главу горе!
О томе коме је било теже, нећемо ни да разговарамо. Новак сигурно није желео да се овако опрости од Мелбурна. Али ово је спорт и овакве ситуације се дешавају.

У ствари, ако желите да будемо још искренији, уместо флоскуле “ово је спорт” казаћемо вам да се Новаку десио живот и да једноставно мора понекад да лупи о под. И још више од живота, десило му се остварење снова.

Казаћемо вам и да живот није спринт на сто метара, да је живот и трка на 400 метара, и то са препонама. Препонама на којима можемо да се саплетемо, проведемо неко време на земљи, устанемо, па почнемо испочетка.

Пред Новаком је време за размишљање у којем ће му највише требати да одговори на питање које је врло кратко, а тако компликовано, а гласи: шта желим у животу. Да ли жели да осваја турнире и даље или се овим што је постигао задовољи, односно да ли ће му време са породицом бити примарно? Предстоји му време преиспитивања. Када пресече, онда ће све бити лакше. И потребно је само себи да одговори на то.

Да постави нови циљ и да тежи ка њему. Да се фокусира само на њега. И да да све од себе да дође до његовог испуњења. Шта год да одлучи, биће исправно.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар