Mini komentar: Nole, glavu gore!

Svima je bilo teško u četvrtak ujutru. Nama, običnim ljudima, jer se posle svega što je uradio poistovećujemo sa Novakom Đokovićem i njegovim uspesima, a Novaku jer je izgubio na, uslovno, svom grend slemu. Nije lako kada posle šest titula izgubite u drugom kolu turnira na kojem se osećate kao da igrate kod kuće.

Tenis 23.01.2017 | 09:45
Mini komentar: Nole, glavu gore!
O tome kome je bilo teže, nećemo ni da razgovaramo. Novak sigurno nije želeo da se ovako oprosti od Melburna. Ali ovo je sport i ovakve situacije se dešavaju.

U stvari, ako želite da budemo još iskreniji, umesto floskule “ovo je sport” kazaćemo vam da se Novaku desio život i da jednostavno mora ponekad da lupi o pod. I još više od života, desilo mu se ostvarenje snova.

Kazaćemo vam i da život nije sprint na sto metara, da je život i trka na 400 metara, i to sa preponama. Preponama na kojima možemo da se sapletemo, provedemo neko vreme na zemlji, ustanemo, pa počnemo ispočetka.

Pred Novakom je vreme za razmišljanje u kojem će mu najviše trebati da odgovori na pitanje koje je vrlo kratko, a tako komplikovano, a glasi: šta želim u životu. Da li želi da osvaja turnire i dalje ili se ovim što je postigao zadovolji, odnosno da li će mu vreme sa porodicom biti primarno? Predstoji mu vreme preispitivanja. Kada preseče, onda će sve biti lakše. I potrebno je samo sebi da odgovori na to.

Da postavi novi cilj i da teži ka njemu. Da se fokusira samo na njega. I da da sve od sebe da dođe do njegovog ispunjenja. Šta god da odluči, biće ispravno.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar