Мото ГП: Заблисташе и Дукатијеви златници...!

После Јамахине промоције, италијански Дукати је данас свету приказао нове ГП мотоцикле за Хорхеа Лоренца и Андреа Довициоза.

Остали спортови 24.01.2017 | 10:15
Мото ГП: Заблисташе и Дукатијеви златници...!
Блиц је севнуо! Дукати, прати Јамахин изазов па је свету данас приказан и и „гп 17“ мотоцикл који ће носити Хорхеа Лоренца и Андреа Довициоза у овогодишњем походу на титулу краљевске класе.

Као што се и очекивало, нови „доместићи“ нема препознатљива закрилца због нових аеродинамичких прописа. Тако је стављена тачка на део једне мотоциклистичке ере у којој је баш Дукати предњачио увођењем овог елемента 2015. године.

„За мене је искрено сусрет са овим мотоциклом био шок. Ова промена је веома позитивно утицала на мене. Стабилност мотора је невероватна. Веома је моћан, изгледа нервозно и јако тешко за управљање, али то није тако. Много лако одржава контролу, како на правцу, тако и у кривинама. То је било велико изненадјење чак и за мене“,  изјавио је Хорхе Лоренцопоред нове машине.

Наравно, за Шпанца је чак и сам сусрет са новим „другаром“ шокантан. Искусни мотоциклисти знају да је „доместићи“ одувек био ћудљива справа. Такмичари воле да кажу и да Дукати не тражи кротитеља, већ прецизног послушника! Колико је то тачно збиља није умесно коментарисати са новинарске позиције, али да у целој причи има нечега, то је сасвим извесно.

Што се тиче Хорхеа Лоренца, он је у табор Дукатија стигао после девет дугих година проведених с Јамахом. Како су Мото ГП уговори збиља веома чврсти, он је прво теститрање новог мотоцикла имао у Валенсији, а онда је до краја 2016. морао да паузира. На то га је обавезао уговор с Мовистар Јамахом.

Тренутно се зна да ће Лоренцо и Довициозо тестирати мотоцикле 30. јануара на Сепангу.Кејси Стонер и Мишел Пиро, тест возачи Дукатија излазе на стазу у Малезији већ 25. јануара.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар