Moto GP: Zablistaše i Dukatijevi zlatnici...!

Posle Jamahine promocije, italijanski Dukati je danas svetu prikazao nove GP motocikle za Horhea Lorenca i Andrea Dovicioza.

Ostali sportovi 24.01.2017 | 10:15
Moto GP: Zablistaše i Dukatijevi zlatnici...!
Blic je sevnuo! Dukati, prati Jamahin izazov pa je svetu danas prikazan i i „gp 17“ motocikl koji će nositi Horhea Lorenca i Andrea Dovicioza u ovogodišnjem pohodu na titulu kraljevske klase.

Kao što se i očekivalo, novi „domestići“ nema prepoznatljiva zakrilca zbog novih aerodinamičkih propisa. Tako je stavljena tačka na deo jedne motociklističke ere u kojoj je baš Dukati prednjačio uvođenjem ovog elementa 2015. godine.

„Za mene je iskreno susret sa ovim motociklom bio šok. Ova promena je veoma pozitivno uticala na mene. Stabilnost motora je neverovatna. Veoma je moćan, izgleda nervozno i jako teško za upravljanje, ali to nije tako. Mnogo lako održava kontrolu, kako na pravcu, tako i u krivinama. To je bilo veliko iznenadjenje čak i za mene“,  izjavio je Horhe Lorencopored nove mašine.

Naravno, za Španca je čak i sam susret sa novim „drugarom“ šokantan. Iskusni motociklisti znaju da je „domestići“ oduvek bio ćudljiva sprava. Takmičari vole da kažu i da Dukati ne traži krotitelja, već preciznog poslušnika! Koliko je to tačno zbilja nije umesno komentarisati sa novinarske pozicije, ali da u celoj priči ima nečega, to je sasvim izvesno.

Što se tiče Horhea Lorenca, on je u tabor Dukatija stigao posle devet dugih godina provedenih s Jamahom. Kako su Moto GP ugovori zbilja veoma čvrsti, on je prvo testitranje novog motocikla imao u Valensiji, a onda je do kraja 2016. morao da pauzira. Na to ga je obavezao ugovor s Movistar Jamahom.

Trenutno se zna da će Lorenco i Doviciozo testirati motocikle 30. januara na Sepangu.Kejsi Stoner i Mišel Piro, test vozači Dukatija izlaze na stazu u Maleziji već 25. januara.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar