АБА - Партизан пред ФМП: Сви као један!

"Утакмица је врло важна за обе екипе. Очекујем да се то види и на терену", најављује тренер Партизана Александар Џикић.

Кошарка 21.01.2017 | 11:15
АБА - Партизан пред ФМП: Сви као један!
Након кратког одмора од утакмице против АЕК-а, кошаркаши Партизана усмерили су сву пажњу ка мечу против ФМП-а у хали "Александар Николић" (субота, 19 часова).

Екипа Александра Џикића дочекује 19. коло АБА лиге са амбицијом да одбрани друго место од извесних напада Цедевите и Будућности (13-5).

У најави утакмице, тренер Партизана Александар Џикић нагласио је да тим из Железника у последње време има боље резултате и да стиже у "Пионир" као екипа из средине табеле.

Међу гостима биће и новајлија Ајзеа Остин, који је на дебију показао да ће му са физичког аспекта бити потребно време, али и да је веома мотивисан да свима што пре покаже свој таленат.

"Постоји помак у игри неколицине њихових играча, сада имају више самопоуздања, играју боље и учинковитије. Врло добро трче, агресивни су на скоку, имају искусног организаторе игре и сигурно ће имати додатни мотив против нас", рекао је шеф струке црно-белих.

Са друге стране, црно-бели наступиће у истом саставу као и против АЕК-а у Лиги шампиона - дакле без Вање Маринковића, Френка Робинсона, али и без Џамона Гордона, који је у петак потписао уговор до краја сезоне.

"Наш састав ће бити непромењен. Неки играчи још траже своју игру после паузе, али верујем да ћемо пред нашим навијачима дати све од себе. Утакмица је врло важна за обе екипе, очекујем да се то види и на терену", додао је Џикић.

Меч у хали "Александар Николић" почеће у 19 часова.

Дан пред меч, Партизан је на клупским налозима на друштвеним мрежама објавио и видео најаву, направљену поводом сутрашњег дуела, под називом: "Сви к'о један чекамо ФМП!", уз музичку подлогу из песме "Аир Маx", групе Прти Бее Гее.

Парови 19. кола (све утакмице на ТВ Арена спорт):

Карпош Соколи - МЗТ 20 часова

у суботу

Игокеа - Звезда 17
Партизан - ФМП 19
Цибона - Олимпија 21

у недељу

Морнар - Будућност 17
Мега - Задар 19
Крка - Цедевита 21

Табела: Звезда 18-0, Партизан 14-4, Цедевита 13-5, Будућност 13-5, Цибона 11-7, Игокеа 9-9, Олимпија 8-10, ФМП 7-11, Морнар 6-12, Карпош Соколи 6-12, Задар 6-12, Мега Лекс 5-13, МЗТ 5-13, Крка 5-13.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар